Çay üreticisine 12 kuruş fark ödenecek

Yaş çay üreticisine kilogram başına 12 kuruş fark ödemesi yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğu Karadeniz, Çoruh ve Orta Karadeniz havzalarında desteklemeye esas 2015 yılı üretim sezonunda üretilen çay için, üreticiye kilogram başına 12 kuruş fark ödemesi yapılacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tebliğine göre; destekleme ödemesi, kamu veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve 2015 yılı üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticiler ile ilk defa 2015 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan ruhsatlı üreticilere yapılacak.

Tebliğle, Doğu Karadeniz, Çoruh ve Orta Karadeniz havzalarında desteklemeye esas 2015 yılı üretim sezonunda üretilen ve satışı yapılan yaş çay yaprağına verilecek fark ödemesi desteğine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. 

Yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden faydalanmak için kamu veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve 2015 üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticiler ile ilk defa 2015 üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan, ruhsatlı üreticilere ödeme yapılacak. Söz konusu ruhsatlı üreticilere 2015 yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği kilogram başına 12 kuruş olarak belirlendi. 

Fark ödemesi desteği, Ziraat Bankası tarafından, ÇAY-KUR aracılığı ile üreticilere ödenecek.