'Cep telefonu karın doyurmuyor'

Milas'ta düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarına katılan İçişleri Bakanı Soylu, tarımsal üretimin önemine dikkat çekerek, "cep telefonu karın doyurmuyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın hem arazisi hem kaynaklarıyla tüm insanlığa yetebileceğini, Türkiye'nin 78,5 milyon hektar arazi üzerine kurulu bulunduğunu, bunun 24 milyon hektarının ise özellikle tarıma elverişli olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının son zamanlarda çok önemli adımlar attığını kaydeden Soylu, "Türkiye olarak hem çiftçilerimize sağladığımız desteklerle hem de tarımsal arazilerimiz üzerinde koruyucu ve geliştirici tedbirlerle doğru üretim planlamalarıyla iklim avantajlarını kullanarak, gelecekte ülkemizi gıda noktasında sıkıntı yaşamayacak bir noktaya kavuşturmuş olacağız." dedi.

Gelecek yıllarda dünyada gıda göçleri yaşanabileceğini ifade eden Soylu, cep telefonu ve lüks araçların insanların karnını doyurmadığını, tarım fuarlarının bu anlamda önem taşıdığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir