Ege'de yaş meyve sebze ihracatı yüzde 14 arttı

2017 yılının ilk üç ayında Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yaş meyve sebze ihracatında yüzde 14, meyve sebze mamulleri ihracatında ise yüzde 8'lik artış kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, birliğin ihracat rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Seyyar, 2016 yılında birliğin ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 18 artışla 693 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, ihracatın yüzde 23'ünü yaş meyve sebze, yüzde 77'sini ise meyve sebze mamulleri ürün gruplarının oluşturduğunu söyledi.

Seyyar ayrıca, 2017 yılının ilk üç aylık döneminde birliğin yaş meyve sebze ihracatında yüzde 14, meyve sebze mamulleri ihracatında ise yüzde 8'lik artış kaydedildiğini belirtti.

Hava kargo için çalışılıyor

Özellikle hızlı bir şekilde alıcıya ulaşması gereken yaş meyve sebze ürünlerinin uzak pazarlara ulaşması için hava kargo filosu oluşturulması hususunda da önemli yol katettiklerini vurgulayan Seyyar, "Bu kapsamda TİM'de bir komisyon oluşturduk ve THY başta olmak üzere hava kargo şirketleri ile görüşmelerimizi önümüzdeki hafta başlatıyoruz. Yakın zamanda ihracatçımıza uygun maliyetli seçenekler sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak bu yıl kiraz ve üzümde Urge Projesi kapsamında eğitim ve yurt dışı pazarlama faaliyetleri gerçekleştirildiğini ifade eden Seyyar, "İlk olarak üzüm ve kirazda ihracat lideri ülke olan Şili'ye yönelik bir inceleme seyahati gerçekleştirdik ve orada da bu ürünlerin katma değerini artırma konusunda hava kargonun ne kadar önemli olduğunu gördük." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir