ESK karkas et satışına başladı

ESK, Türkiye genelinde yemek sanayisine kilogramı 20,50 lira + KDV, kasaplara ise 22,50 lira + KDV fiyattan karkas dana eti satışına başladı. Kurum, piyasanın ihtiyaçları karşılanıncaya kadar et satışına devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Et ve Süt Kurumu (ESK) bugünden itibaren yemek sanayi ve şarküteri üretimi alanında fiilen faaliyet gösteren firmalara kilogramı 20,50 lira + KDV dondurulmuş karkas dana eti satışı için teklifler almaya başladı. Müracaatlar, Sakarya ve Sincan Et Kombinası Müdürlüklerine yapılırken, satışlar peşin veya kredi kartı ile gerçekleştirilebiliyor.

Satışı yapılacak toplam ürün miktarı firma bazında 50 tonu geçemeyecek ve işletme kapasite raporunun üzerinde satış yapılmayacak.

Yemek sanayisinde faaliyet gösteren işletmelerin Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonuna (YESİDEF) üye olmaları gerekiyor.

ESK ayrıca, Kasaplar Federasyonuna üye kasaplara da bugünden itibaren kilogramı 22,50 lira + KDV fiyatla taze karkas dana eti satışı gerçekleştirmek için Sakarya, Sincan ve Yozgat Et Kombinası Müdürlüklerinde teklifler alınmaya başlandı.

Kasaplar, kurumdan satın aldıkları karkas etleri, perakende olarak sektör tarafından belirlenen tarife gereği kıymada kilogramı 32 lira ve kuşbaşıda kilogramı 34 liradan satışa sunacak.

Fiyatların spekülatif olarak tırmanmasını önlemek için adım atan ESK, piyasanın ihtiyaçları karşılanıncaya kadar satışlarına devam edecek.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine göre, sene başında (5 Ocak) kilogramı ortalama 25,04 lira olan yağsız dana karkas etinin fiyatı 23 Mart itibarıyla yüzde 3,6 artışla 25,95 liraya yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir