Fındık üreticilerine ek ödeme yapılacak

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin üreticinin ek ödeme hakkından faydalanabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2015 yılı Fındık Alan Bazlı Gelir Desteğinden yararlanamayan 10 bin üreticinin ek başvuru hakkından faydalanacağı bildirildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan,  Alan Bazlı Gelir Desteğinin bölge için çok önemli devlet desteği olduğunu söyledi.

Destekleme ödemesi karşısında üreticilerin bir memnuniyet içerisinde olduğunu belirten Soydan, "Bu destekler öncelikle üreticilerimizin maliyetine, bahçelerin verim ve kalitesine direkt olarak yansımaktadır. Bundan dolayı söz konusu desteğin devamıyla ilgili elimizden geleni yapıyoruz ve TZOB olarak hükümet yetkililerine taleplerimizi iletiyoruz." dedi.

Soydan, geçen haziran ayı içerisinde en son 2015 yılı ödemesinin yapıldığı ancak bu süreçte dosyalarını ilgili kuruma teslim edemeyen ya da başvuru yapmayı unutanlar olduğuna işaret ederek, hükümetin bu üreticilere de yeni bir hak tanıdığını ifade etti.

Ordu'da başvuru yapan 3 bin 500, Türkiye genelinde de 10 bin üreticinin ek ödeme hakkından faydalanabileceğine dikkati çeken Soydan, 10 bin üreticinin müracaatlarını kasım ayı içerisinde tamamladığını söyledi.

Soydan, bu üreticilerin isimlerinin askıya çıktığını belirterek, "Birkaç gün önce de bu liste askıdan indi. İlgili Bakanlığımızın gerekli çalışmaları bittikten sonra önümüzdeki günlerde bu üreticilerimize ödemeleri yapılacak." diye konuştu.

Ek başvuru hakkından yararlanan üreticilere Türkiye genelinde 10 milyon liranın üzerinde ödeme yapılmasının beklendiğini aktaran Soydan, "Ocak ayı içerisinde bu ödemenin yapılmasını bekliyoruz. Böylelikle çeşitli sebeplerden dolayı bu haktan yararlanamayan üreticilerimizin de mağduriyeti giderilmiş olacaktır. Bu konuda her zaman üreticilerimizin yanında olan devletimize çok teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Soydan, 2017 yılı içerisinde ödenecek 2016 Fındık Alan Bazlı Gelir Desteği için başvuruların devam ettiğini ve 30 Aralık'ta sona ereceğini anımsattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir