Gülde yeni rota Afrika ve Amerika

GÜLBİRLİK, Amerika ve Afrika kıtalarındaki ülkelere ihracat yapmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Isparta'nın en büyük gül üreticileri kooperatifi olan Gül Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), Afrika ve Amerika kıtalarına ihracat yapmayı hedefliyor.

Isparta'nın dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini tek başına karşıladığını kaydeden GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, birlik çatısı altında oluşturulan Rosense markasıyla ürünlerinin pazarlamasını yaptıklarını söyledi.

Rosense'nin kurumsallaştığını ve önemli bir marka haline geldiğini belirten Çelik, hem yurt içi hem de yurt dışında beklentilerin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını bildirdi.

"Hedeflerin üzerinde büyüdük"

2005 yılından bu yana yürüttükleri çalışmalarla yurt içindeki pazarlama ağını hemen hemen tamamladıklarını anlatan Çelik, "2005 yılından bu yana kendimize bir sonraki yıl için koyduğumuz hedeflerin üzerine çıkmayı başardık. 2016 yılı için kendimize yurt içi pazarlarda yüzde 20'lik bir büyüme hedefi koymuştuk, bu hedefin de üzerine çıktık" dedi.

İhracatta kaydettikleri büyümenin yurt içindeki büyümelerinden fazla olduğuna işaret eden Çelik, "Avrupa'ya, Uzak Doğu ülkelerine önemli miktarda ihracat yapıyoruz. İhracatta 2015 ile 2016 yıllarını kıyasladığımızda, yüzde 120'lik bir hedef gerçekleşmesi oldu" diye konuştu.

"20 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz"

Bu yıl için ihracat hedeflerini de değerlendiren Çelik, "Pazarlama çalışmalarına paralel olarak kendimize seçtiğimiz bazı ülkeler ve bölgeler var. Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Afrika ve Amerika kıtalarında çalışma sürdürdüğümüz ülkeler var. 2017 yılı içinde Amerika ve Afrika'daki ülkelere ihracatımız başlayacak. Süreç içinde beklediğimiz ivmeye ulaşacağımıza inanıyoruz. Şu anda 12 ülkeye ihracat yapıyoruz, bu rakamı 20 ülkeye çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir