Güneşe 'dev' yatırım

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji Limited Şirketi, güneş enerjisi santrali kurma konusunda mutabat zaptı imzaladı. Yatırımın tutarı 4.5 milyar dolar olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji Limited Şirketi arasında, toplam yatırım tutarı 4.5 milyar dolar olan güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda mutabakat zaptı imzalandı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nden yapılan açıklamaya göre, imzalanan mutabakat kapsamında, Tarım Kredi Kooperatifleri 2 bin 500 çiftçinin projeye iştirakini sağlayacak.

Şirketin yer seçimine uygun olarak, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, proje kapsamında yer alacak çiftçileri belirleyecek, güvenlik, modül temizleme, bitki örtüsü yönetimi için hizmetlerini yürütecek olan çiftçileri tespit edecek. Bunlara ek olarak çiftçilerle firma arasında anlaşma yapılmasına destek verilerek, gerekli organizasyonlar yapılacak.

Toplam güç 2.500 Mwp

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, proje kapsamında toplam 2 bin 500 Mwp gücünde, fotovoltaik santral kurulacağını belirterek, projeyi çok önemsediklerini ve herhangi bir sekteye uğramaması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti. ILB Helios Genel Müdürü Günther Stonig de çiftçilerin yararlanacağı projeyle ayrıca yeni istihdamlar sağlanacağını dile getirdi. 

Proje kapsamında, 2014'te 500, 2015'te 1.000, 2016'de 1.000 Mwp olmak üzere 3 aşamada toplam 2 bin 500 Mwp gücünde fotovoltaik santral kurulması hedefleniyor. Ayrıca, projede her bir Mwp için 2.2 hektar arazi olmak üzere toplamda 5 bin 500 hektar arazinin kiralanması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir