Hasat için biçerdöverini gölde 'yüzdürdü'

Beyşehir Gölü'ndeki bir adada ekili ürünlerin hasadı için demirden yapılan özel sal üzerine yerleştirilen biçerdöver, gölde yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından adaya nakledildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Çiftlik Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mehmet Erdoğan, tarım yapmak için kiraladığı Yeltenli Adası'na hasat için biçerdöveri duba üzerinde yüzdürerek ulaştırdı.

Gölkaşı Mahallesi kıyısına getirilen biçerdöver, bindirildiği dubanın balıkçı teknelerinin motor gücünden istifade edilerek çekilmesiyle adaya nakledildi.

Ardından biçerdöver buradaki buğday ve arpa ekili alanları hasat etmeye başladı.

Yeltenli Adası'nda yıllardır tarım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Buraya nohut, arpa ve buğday ekimi yaptık. Bu sene nohutta biraz sıkıntı var ama buğday ve arpadaki verim güzel. 60-70 tonluk bir rekolte bekliyoruz." dedi.

Adadaki hububat ürünlerini hasat etmek için yıllardır duba üzerinde traktör ve biçerdöver çıkardıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Duba ile önce traktörü ardından da biçerdöver ve tablasını getiriyoruz. Tarımsal makineleri taşıdığımız duba oldukça güvenli. Beyşehir Gölü'nde Mada, Gölkaşı, Kıstıfan ve Yeltenli adalarında tarım yapılıyor. Bu adalara, o yüzden duba üzerinde traktör ve biçerdöver, yüzdürülerek götürülüyor. Bizim ekim yaptığımız adada, koyun da yetiştiriliyor. Tapulu şahıs arazisi olduğu için kiralayıp bu ekimi yapabiliyoruz."