"İthalat et fiyatlarını düşürmez"

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Başkanı Ulu, et ithalatında gümrük vergisini düşürmenin tüketiciye indirim olarak yansımayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Ramazan Ulu, kırmızı et ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesinin et fiyatlarına indirim getirmeyeceğini, aksine yerli üreticiyi küstüreceğini söyledi

Türkiye'nin bir tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu, çözümün ithalatta aramak yerine, yerli kaynaklara ve cefakar üreticiye yönelinmesi gerektiğini vurgulayan Ulu, "İthalat yerine, ette KDV yüzde 1'e çekilsin vatandaş eti yüzde 7 daha ucuza yesin." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıllarda da denenen ithalat formülünün hiçbirinde beklenen sonucu vermediğini dile getiren Ulu, şunları kaydetti:

"Marketlerimize et yüzde 1 KDV ile giriyor. Mevzuat gereği biz vatandaşa yüzde 8 KDV ile satıyoruz. Düzenleme bugün yapılırsa tüm marketler yarın sabah eti halka yüzde 7 daha ucuza satma imkanı bulacak. Bir başka deyişle kıymanın ve kuşbaşının kilogramını en az 3 TL daha düşük olacak. Kırmızı et temel tüketim maddelerinden biridir. KDV indirimi önerimiz sadece tüketiciyi değil, yerli üreticiyi de koruyacak."

"Buğday piyasası işlemez hale geldi"