Kestane balına yoğun ilgi

Türkiye'nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop'un Erfelek ilçesinde kestane balına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop'un Erfelek ilçesinde kestane balına yoğun ilgi gösteriliyor.

Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bal hasadının tamamlandığını anımsattı. 

Geçen yıl 10 ton civarında rekolte elde edildiğini, bu sezon ise daha iyi bir dönem geçirdiklerini dile getiren Koca, kovan başına 12,5 kilogram bal üretimi yapıldığını söyledi. 

Bu sezon hedefleri olan 50 ton civarındaki rekolteye sahil kesimindeki düşük üretim nedeniyle ulaşamayacaklarını belirten Koca, "Henüz elimizde net üretim rakamları yok ancak sahil kesiminde istenilen seviyelerde üretim elde edilemedi. Bu, daha önce açıkladığımız 50 tona ulaşamayacağımızı gösteriyor. 30 tonun üzerinde bir rekolte bekliyoruz." dedi. 

Vatandaşın, kestane balına olan ilgisinden memnun olduklarını anlatan Koca, şunları kaydetti:

"Kestane balına farklı özellikleri gereği her zaman ilgi gösterilmiştir. Sezon başı olmasına karşın kilogramı 125 ila 150 arasında değişen fiyatlarla satılan kestane balına ilgiden memnunuz. Kurban Bayramı tatiliyle yöreye çok sayıda insan gelecek. O nedenle satışların bayramda artacağını düşünüyoruz. Genel olarak geçen yılki satışlardan daha fazla bir satış yapıldığı ortada. Bundaki en önemli etken, rekoltenin geçen yıla göre fazla, fiyatların düşük olması. İnşallah bayram süresince satışlarımız artarak devam eder." 

Koca, bal fiyatlarında büyük değişiklikler beklemediklerini sözlerine ekledi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir