Mayısta yaş çay alım kampanyası başlayacak

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, mayıs ayının ilk haftasında yaş çay alım kampanyasının başlayabileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay sezonuna yaklaştıkları bu günlerde çok hızlı şekilde kapasite artışı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Fabrikaları toparlamaya çalıştıklarını kaydeden Sütlüoğlu, "Mayıs ayının ilk haftasında muhtemelen yaş çay alım kampanyası başlayacak. Bunun için çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor. Teknik ekiplerimiz çalışıyor. Bize makine temin eden firmaları da çalıştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sütlüoğlu, bu sene 650 ton gibi rekor bir kapasite artışını çok kısa sürede gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, "İnşallah 8 bin 650 ton gibi güçlü bir kapasiteyle sezona gireceğiz ve vatandaşlarımıza daha iyi, daha kaliteli hizmet sunacağız. Çayımızı daha taze olarak işleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt içi ve yurt dışındaki pazar payını artırmak için çalıştıklarını belirten Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Bir ayağımız yurt dışında yeni bayiler oluşturmak üzere ülke ülke dolaşıyoruz. Bir taraftan da yurt içindeki bayilerimizi geziyoruz. Onların çalışmalarına nezaret ediyoruz. Bir taraftan da çay bölgesinde üretim ayağındaki çalışmalarımızı gece gündüz takip ediyoruz. 2015 yılını başarılı şeklide tamamladık. İnşallah 2016 yılında daha başarılı daha huzurlu bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir