Ödemiş'te 92 bin 500 dekarlık sulama projesi

İzmir Ödemiş Beydağ Sulama Projesi kapsamında 92 bin 500 dekar zirai alan sulamaya açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Beydağ Barajı'nın Küçük Menderes havzasında kilit depolama yapısı niteliğinde olduğunu belirtti. 

Bu proje ile havzada büyük boyutlu ilk depolama yapısının gerçekleştirildiğini vurgulayan Acu, "Küçükmenderes Nehri üzerinde bulunan ve Türkiye'nin geri dönüşümü en yüksek barajı olan Beydağ Barajı, sulama suyu ihtiyacını karşılamanın yanında, nehirde görülen taşkınların önlenmesinde de önemli bir düzenleyici etki sağlıyor." ifadesini kullandı. 

Proje kapsamında Beydağ Barajı'ndan temin edilecek su ile 196 bin 500 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanacağını aktaran Acu, bu alanın 70 bin dekarının Ağustos 2015 itibarıyla sulamaya açıldığını kaydetti. Bu yılın nisan ayında 15 bin dekar, haziran ayında ise 7 bin 500 dekar daha ilave edildiğini bildiren Acu, böylece toplam 92 bin 500 dekar alanın sulamaya açıldığını belirtti. Acu, projenin tamamının borulu sistem ile teşkil edildiğini vurguladı.

 "Gelecek yıl içinde tamamlanacak"

Acu, "Proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 117 milyon lira katkı yapacak, kuru tarıma göre çiftçimizin geliri 6 kat artacaktır." bilgisini verdi.

İzmir Ödemiş Beydağ Sulaması işinde yüzde 82 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirten Acu, bu yılın sonuna kadar 27 bin 500 dekar daha alanın sulamaya açılacağını ve projenin 2017 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir