Ordu kivisi marka olma yolunda

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Uzunlar: "Ordu kivisinin marka olması için ilgili yerlere başvurumuzu yaptık"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ORDU - Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, "Ordu kivisinin marka olması için ilgili yerlere başvurumuzu yaptık" dedi.
 
Uzunlar, Ordu'da fındıktan sonra en çok üretilen tarım ürününün kivi olduğunu belirtti.
Ordu'nun Türkiye'de Yalova'dan sonra kivi üretiminde ikinci sırada yer aldığını ifade eden Uzunlar, "Ordu'da yetişen kivi hem lezzeti hem aroması, hem de iriliğiyle farkını ortaya koymuştur" diye konuştu.
 
Şimdi bu ürünün marka olması ve tescillenmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydeden Uzunlar, şunları kaydetti:
"İlimizde fındıktan sonra üreticilerin en çok bütçesine katkı sağlayan tarım ürünü kuşkusuz kividir. Bu ürün yaklaşık 12 yıl önce bölgemizde yetiştirilmeye başlanmış, ancak kısa süre içerisinde üretim alanı hızla yayılmıştır. Bugün gelinen noktada Ordu, Türkiye'de en fazla kivi üreten ikinci il haline gelmiştir. Üretimde ikinci olmamıza rağmen aroma ve lezzet açısından ise birinci sıradayız. Özellikle Ordu kivisini tadanlar, diğer kivilerle karşılaştırdıklarında, gerek lezzet, gerekse aroma olarak çok güzel, farklı bir lezzete sahip olduğunu, özellikle de ithal kivilerle karşılaştırıldığında onlara göre çok daha üstün özelliklere sahip olduğunu belirtiyorlar. Şimdi biz de bu lezzeti ve aromayı sağlayan kivimizin marka olması için birlik olarak ilk adımlarımızı attık. Ordu kivisinin marka olması için ilgili yerlere başvurumuzu yaptık. İnşallah sonuç bütün üreticilerimiz ve Ordulular için sevindirici olur."
Uzunlar, Türkiye'de kivi denince ilk akla yerin Ordu olduğunu, bu durumundan son derece mutlu olduklarını sözlerine ekledi.