Pancar OSB'ye ilgi arttı, 2013'te 15 fabrika üretime başlayacak

Son 2.5 yılda 20 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapılan Pancar OSB'de firma sayısı hızla artıyor. Şu an 3 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede 6 tesisin inşaatı sürerken 6 tesisin de projesi hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından 1999 yılında kurulan ve İzmir kent merkezine en yakın sanayi bölgelerinden biri olan Pancar Organize Sanayi Bölgesi'nde alt yapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından yatırımlar da artmaya başladı.
Son 2.5 yılda alt yapısı için 20 milyon TL'ye yakın yatırım yapılan Pancar OSB'de  halen sadece 3 kuruluş üretim yapıyor. Fakat önümüzdeki yılbaşına kadar bu rakam 5'e katlanarak 15'e çıkacak. Pancar OSB'de 6 tesisin inşaatı sürerken, 6 firma da fabrika binası kurmak için projeyi tamamladı. Tamamlandığında 15 bine yakın kişiye istihdam sağlayacak, 72 sanayi parselinin bulunduğu bölgede, sadece 10 sanayi parseli müşteri bekliyor. Son dönemde arsa taleplerinin artması üzerine Pancar OSB yönetimi, genişleme alanını OSB sınırları içine almak için çalışmalara başladı.
Global krize rağmen, Türkiye ekonomisinde büyümenin sürdüğünü, bu nedenle yeni fabrika kurmak isteyen KOBİ'lerin İzmir'e en yakın sanayi bölgelerinden bir olan Pancar'ı tercih ettiklerini belirten Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, "Ekonomideki bu canlanmaya, bizim altyapı konusundaki çalışmalarımız eklenince talepte patlama yaşadık. Son 2.5 yılda altyapı için 20 milyon TL'ye yakın yatırım yapıldı. Doğalgaz firmaların kapısına kadar geldi. Altyapı konusunda sıkıntımız kalmadı. Bölgemizde yatırım için başvuran firmalar en geç 1 hafta içinde temellerini atabilirler. Şu an bölgede 3 firma üretime geçti. 6 tesisin inşaatı hızlı bir şekilde sürüyor. 6 firma da proje hazırlıklarını sürdürüyor. 2013 yılı başında bölgemizde en az 15 tesis üretime başlayacak. Bu tesislerde bine yakın kişi istihdam edilecek" dedi.

Bölgeyi %50 büyütecek

Pancar OSB'yi taşıdığı avantajlar nedeniyle gelinlik kıza benzeten Şairoğlu, "Bölgemize ağırlıklı olarak kent içinde sıkışmış büyümek isteyen KOBİ'ler yatırım yapıyor. Gelen yatırımcılara parselleri zemin etüdü yapılmış şekilde teslim ediyoruz. İstinat duvarlarını da biz yapıyoruz. Sanayicilerin fiber donatımını gerçekleştiriyoruz. Dağıtım merkezlerinden fabrika sahasına kadar yer altı kablolarını döşüyoruz. Ruhsatlandırma işlemlerinin tümünü bedelsiz yapıyoruz. Bölgemizde halen 72 parsel var. Bunların 62 tanesi sahipli. 10 parseli de kısa süre içinde satacağız. Genişleme alanımızı da gelen talepler doğrultusunda bölgemize kazandırmak için çalışmalara başladık. Kısa süre içinde bölgemizi yüzde 50 oranında büyütecek olan bu bölgede de parsel satışına başlamak istiyoruz" diye konuştu.