Rusya, Türkiye'ye et ve süt ihraç etmek istiyor

Rus şirketleri Türkiye'ye et ve süt ürünleri ihraç etme talebinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Federal Bitki Sağlığı Denetim Servisi (Rosselhoznadzor) yetkilileri ile Türkiye Ekonomi Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri Dubai'de düzenlenen bir gıda forumunda bir araya geldi.

Konuyla ilgili Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamada, Türk yetkililerin, Rusya pazarına süt, et ve deniz ürünleri ihraç eden şirketlerin sayısının artırılması konusunu ilettiği ve bu talebin değerlendirmeye alındığı bildirildi.

Öte yandan Rus şirketlerin de Türkiye pazarına et ve süt ürünleri ihraç etme talebinin Türk yetkililere iletildiği kaydedildi. Türkiye'nin bu konuyu değerlendirmeye aldığı ifade edildi.

Açıklamada, Rusya pazarına ihracat için 282 Türk şirketin başvuru yaptığı belirtilirken, Rus uzmanlarca gerekli denetlemeler yapıldıktan sonra şirketlere ihracat serbestisi verilmesi konusunun karara bağlanacağı kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün yayınlanan verilere göre, Rusya'ya ihracat, yaklaşık 3 yıl sonra ilk kez geçen ay yüzde 59 artarak 150 milyon dolara çıktı.

Mandalina zam şampiyonu olduMandalina zam şampiyonu oldu

Ocak ayında tarım ihracatı arttıOcak ayında tarım ihracatı arttı

Bu konularda ilginizi çekebilir