Sığır yetişticirileri 'Düvebank' kuruyor

Damızlık sığır yetiştiricileri birliği Kayseri'de 'Düvebank' kurma kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, il ve  çevresinde yüksek verimli büyükbaş hayvanların alınıp satılacağı ‘Düvebank’ kurulmasını kararlaştırdı.

Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Ünay Çakı, Orta Anadolu Bölgesi'nde büyükbaş hayvancılık potansiyelinin iyi değerlendirilebilmesi, sektörün ulusal ve uluslararası rekabet edebilmesinin sağlanması ve mevcut verimliliğin artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Çakı, bu amaçla ‘Düvebank’ oluşturulması için gebe-düve çiftlikleri kurulacağını bildirdi. Çakı, şöyle konuştu:

"Düvebank adı altında, Kayseri ve çevresindeki stratejik bölgelerde, üreticilerimizin yüksek verimli hayvanları alıp , satabileceği gebe-düve çiftlikleri kuracağız. Ayrıca, üyelerimiz birliğimize ait internet sitesi üzerinden büyükbaş hayvan alım ve satımı da yapılmaktadır."

Ünay Çakı, bölgedeki Simental, Holstein, Brown Siwiss ve yerli ırk büyükbaş hayvanlara devletin anaç sığır başına verdiği 225 TL desteğe, birlik olarak 70 TL katkı daha yaparak 295 TL destek sağladıklarını ekledi.