Suriye'ye naranciye ihracatı yüzde 905 arttı

TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Suriye'ye 2012'de yapılan narenciye ihracatının miktar olarak yüzde 905, değer olarak ise yüzde 763 arttığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türkiye Ziraatçılar Derneği Yetkin, TZD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hazırladıkları "Yaş Meyve ve Sebze Raporu"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha önceki yıllarda ihracat sıralamamız içindeki ilk 20 ülke arasında yer almayan Suriye'ye 2012'de yapılan narenciye ihracatının miktar olarak yüzde 905, değer olarak ise yüzde 763 arttığını ekledi.

Türkiye'nin, son yıllarda yaş meyve, sebze ve çay dahil narenciye ürünlerinde her yıl ortalama 3 milyon tonun üzerinde ihracat yaptığını ve bu ihracattan 2,5 milyar dolar civarında kazanç elde ettiğini dile getiren Yetkin, "Her yıl ülkemizde 40 milyon tonun üzerinde sebze ve meyve üretildiği göz önüne alındığında ihracat rakamının potansiyelimizin çok altında olduğu görülmektedir. Yaş meyve ve sebzenin tarımsal ürün ihracatı içindeki payı yüzde 13 civarındadır. Bu potansiyel, geliştirildiği takdirde hem ülke tarım sektörü için önemli bir itici güç hem de ülke ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir