Tarım ürünleri ithalatında tarife kontenjanı değişikliği

Ekonomi Bakanlığı, AB ve 16 ülkeden yapılan bazı tarım ürünleri ithalatında uygulanan tarife kontenjanlarında değişikliğe gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

ANKARA - Ekonomi Bakanlığı AB ve 16 ülkeden yapılan bazı tarım ürünü ithalatında tarife kontenjanı miktarlarını yeniden belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğlere göre, AB çıkışlı bazı tarım ürünlerinin bir defada talep edilebilecek tarife kontenjanı miktarları arttırıldı. Çiklet ithalatında 5 ton olan azami miktar 20 tona, çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarlarında azamı miktar 10 tondan 25 tona yükseltildi. Daha önceki tebliğde yer almayan bebek gıdaları için 20 tonluk tarife kontenjanı belirlendi.

Makarna ithalatında 20 ton olan tarife kontenjanı 100 tona, hububat ve hububat ürünlerinin kabartılması, kavrulması suretiyle elde edilen gıda mamullerinde bir defada talep edilebilecek tarife kontenjanı da 10 tondan 50 tona çıkarıldı.

Ayrıca, Arnavutluk, Fas Krallığı, Filistin Ulusal Yönetimi, Gürcistan, İran, İsrail, Karadağ, Makedonya, Mısır, Moldova, Morityus, Sırbistan, Şili, Tunus, Ürdün menşeli ürünler için daha önce yayınlanmış tarife kontenjanıyla ilgili tebliğlerde de değişiklik yapıldı.