Tavuk eti üretimi düştü

TÜİK verilerine göre nisan ayında tavuk yumurtası üretimi bir önceki aya göre yüzde 6,2 azaldı. Aynı dönemde tavuk eti üretiminde de yüzde 4 düşüş kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin kümes hayvancılığı istatistiklerini açıkladı.

Buna göre söz konusu ayda tavuk yumurtası üretimi 1,5 milyar adet olarak gerçekleşti.

Tavuk yumurtası üretimi nisanda bir önceki aya göre yüzde 6,2 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 arttı.

Aynı ayda kesilen tavuk sayısı 98 milyon, kesilen hindi sayısı ise 377 bin adet oldu.

Kesilen tavuk sayısı nisanda bir önceki aya göre yüzde 5,7 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 artış kaydedildi. Nisan ayında kesilen hindi sayısında ise bir önceki aya göre yüzde 20,2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 yükseliş gerçekleşti.

Bu dönemde tavuk eti üretimi 172 bin 746 ton, hindi eti üretimi ise 3 bin 655 ton olarak gerçekleşti.

Tavuk eti üretimi nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 arttı. Nisan ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 13,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,5 yükseldi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 arttı.

Toplanan süt miktarı azaldıToplanan süt miktarı azaldı

Tarım-ÜFE'de önemli artışTarım-ÜFE'de önemli artış