Tezgahlar bahar meyveleriyle renklendi

Karadut, 600 gramlık paketlerde 10, erik 250 gramlık paketlerde 8, İran'dan ithal karpuz ise çeyrek veya yarım olarak kilogramı 4 liradan alıcısına ulaşıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Havaların ısınmasıyla pazarcı esnafı ve manavların tezgahları; çilek, erik, karadut, badem çağlası gibi özlenen meyvelerle renklendi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki pazarda tezgahlarda yerini alan bahar meyveleri, genellikle küçük paketlerde, tadımlık olarak alıcı buluyor.

İlk kez bu hafta Mersin'in Anamur ilçesinden tezgahlara inen karadut, 600 gramlık paketlerde 10, badem çağlasının kilogramı 8, Hatay'ın kavunu kilogramı 10, Manisa'nın tarla çileği 6, eriğin 250 gramlık paketleri ise 8, İran'dan ithal karpuz ise çeyrek veya yarım olarak kilogramı 4 liradan satılıyor.

Pazarcı esnafından Ahmet Refik Aksu, yaptığı açıklamada, nisan ayının gelmesiyle tezgahlarda bahar meyvelerinin artmaya başladığını söyledi.

Satışların iyi olduğunu belirten Aksu, "Az az satılıyor ama satılıyor. Şu anda en bol çilek satılıyor. Erik de yavaş yavaş paketlerde satılmaya başladı. Haftaya eriği tezgaha dökeriz." diye konuştu.

Karadutu 600 gramlık paketlerde 9-10 liraya satmaya başladıklarını aktaran Aksu, şöyle devam etti:

"Kavun da yeni yeni satılmaya başladı. Çilek, Anamur ve Manisa'dan getiriliyor. Portakallar Antalya Finike'den, mandalina Mersin'den, ananas, muz ve üzüm ise ithal. Narın da artık son demleri, içleri güzel olsa da kabukları incelmeye başladı. Karpuz, İran'dan. Henüz bütün alan yok. Çeyrek veya yarım olarak kilogramı 4 liradan satılıyor. Kavunun kilogram fiyatı da 10 lira."

Aksu, kış meyvelerinin ise hala alıcı bulduğunu ifade etti.

Sadettin Değirmen de kilogramı 40 lira olan eriği 250 gramlık paketlerde sattıklarını dile getirdi. Fiyatların vatandaşlara pahalı geldiğini vurgulayan Değirmen, "Tadımlık alıyorlar. Önümüzdeki haftalarda erik bollaşacağı için fiyatları da düşer. İnşallah bol olur, herkes de bol bol yer." dedi.

"Bahar meyvelerine özlem oluyor"

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlardan Özkan Yazıcılar, bahar meyvelerini çocuklarının tatması için aldığını, bunun yanında kış meyvelerinden de almaya devam ettiğini belirtti.

Yeni çıkan bahar meyvelerini almakta tereddüt ettiğini söyleyen Yazıcılar, "Her zaman hormonlu mu, değil mi tedirginliği oluyor. O yüzden genelde meyveleri az almaya çalışıyorum. Bahar meyvelerine özlem oluyor. Her gördüğüm yeni meyveden canım istiyor. Fiyatlar yüksek ama alıştık, bir şekilde alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Elif Ayraç ise yaz meyvelerini özlediklerini anlatarak, "En çok çileği özledik ama bütün meyvelerden almaya çalışıyoruz. Fiyatlar pahalı fakat çocuklarımız yesin diye alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir