Zeybekci: Ette fiyat düşüşü temmuzda yansır

Gümrük vergisinde yapılan indirimin etkisinin temmuzdan itibaren et fiyatlarına etki etmeye başlayacağını ifade eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Etin enflasyon sepetindeki payı yüzde 1,9. Bu kabul edilebilir bir şey değil." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, et ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesine ilişkin NTV televizyonunda açıklamalarda bulundu.

Karar sonrası fiyat düşüşlerinin temmuz ayından itibaren görüleceğini söyleyen Bakan Zeybekçi, "Fiyat oluşumunda sağlıksız bir yapı var. Fiyat oynaklığında dünyada ikinciyiz. Yeni uygulama ile içerideki fiyatları koruyarak üstteki tavanı indirdik. İçerideki fiyat 900 mü, tavanı 1050 liraya indirdik. Spekülatörün oynayacağı alanı daralttık. Gıda komitemiz var. Sarı alarm noktasına gelen ürünler var, et de bunlardan biri." dedi.

"Et fiyatlarındaki artış üreticiye gidiyor mu, hayır." diyen Zeybekçi, et fiyatlarının enflasyona olan etkisine dikkat çekti.

Zeybekçi, "Etin enflasyon sepetindeki payı yüzde 1,9. Bizim hemen arkamızda Yunanistan ve Portekiz geliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Fiyattaki en ufak bir oynama da enflasyona yol açıyor." şeklinde konuştu.

Bayraktar: İthalat fiyatları artırırBayraktar: İthalat fiyatları artırır

Çelik: Bir kefede üretici, diğerinde tüketici varÇelik: Bir kefede üretici, diğerinde tüketici var