Zeytinciler Hindistan'dan umutlu döndü

"Annapoorna World of Food India" gıda fuarına katılan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Hindistan pazarında yüzde 25 paya ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, hedeflerinin, Hindistan pazarında yüzde 25 paya ulaşmak olduğunu bildirdi.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için 14-16 Eylül'de Hindistan'ın Mumbai şehrinde düzenlenen "Annapoorna World of Food India" gıda fuarına katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Er, 15 ülkeden yaklaşık 200 firmanın yer aldığı fuara 15 metrekarelik bir stant ile katıldıklarını belirtti.

Yıllık 230 milyar dolarlık gıda ürünleri ithal eden Hindistan'daki pazar paylarını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Er, Türk zeytin ve zeytinyağına gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını kaydetti.

Fuar sırasında Hindistan'da ciddi ithalatçı firmalarla görüşmeler yaptıklarını belirten Er, şu görüşlere yer verdi:

"Hindistan'da zeytinyağı tüketimi son yıllarda yıllık yüzde 50-60 artıyor ve 10 bin ton tüketime ulaştılar. Bizim de ülke olarak hedefimiz Hindistan pazarında yüzde 25 paya ulaşmak. Yoğun olarak vejetaryen ürünlerin tüketildiği 1 milyarı aşkın nüfusu ile Hindistan, tanıtım çalışmalarının karşılığının alınacağı bir ülke. ZZTK'nın açtığı bu yolda ihracatçı firmalarımızın kararlı ve doğru adımlar atarak başarılı olacaklarına inanıyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir