Zeytinyağı sektörü için hedef pazar Ortadoğu

Geçen sezon 175 milyon dolarlık sofralık zeytin ve zeytinyağı ihraç eden Türkiye'nin bu ihracatının 54 milyon dolarlık bölümü Ortadoğu ülkelerine yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Kadri Gündeş, sektörün Ortadoğu ülkelerine yaptığı ihracatın arttığını belirterek, tanıtım çalışmalarında bu ülkelere ağırlık verdiklerini ifade etti.

Gündeş, yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonunda 175 milyon dolarlık sofralık zeytin ve zeytinyağı ihraç eden Türkiye'nin bu ihracatının 54 milyon dolarlık bölümünün Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu pazarda özellikle Türk zeytinyağına olan ilginin arttığına işaret eden Gündeş, Suudi Arabistan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran'a zeytinyağı ihracatında sevindirici gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Gündeş, "Türk zeytin ve zeytinyağının Ortadoğu pazarındaki konumunu daha da güçlendirmek amacıyla komite olarak Ortadoğu’nun cazibe merkezi Dubai’de 26 Şubat - 2 Mart arasında düzenlenen Dubai Gulfood 2017 Fuarı’na katılarak tanıtım gerçekleştirdik.

Petrol fiyatlarının şu anda içinde bulunduğu seviyeler bu ülkelerin ekonomisindeki canlılığı bir nebze azaltmış olsa da Ortadoğu pazarındaki konumumuzu korumak adına tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir