287 Ar-Ge projesine 201 milyon liralık destek

Kalkınma Bakanı Elvan, İSTKA'nın 287 projeye verdiği 201 milyon liralık destekle inovasyonda öncü rol oynadığını dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun düzenlediği 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nin açılışına katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, , İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) standını standını ziyaret etti.

İSTKA'nın desteklediği son projeler hakkında bilgi alan Bakan Elvan, "İstanbul Kalkınma Ajansı, 7 yılda 287 Ar-Ge projesine toplam 201 milyon lira destek verdi. İSTKA, 'İnovasyon Lideri İstanbul'u Ar-Ge çalışmalarında slogan olarak kullanıyor. İSTKA, İnovasyon Lideri İstanbul'da öncü bir rol oynuyor" diye konuştu.

Açılışta yaptığı konuşmada ise kalkınma ajanslarının bugüne kadar binin üzerinde projeye destek verdiğine dikkat çeken Bakan Elvan, "Destek vermeye devam edecekler. Kalkınma ajansları aynı zamanda bölgesel yenilik stratejileri hazırlıyor ve uyguluyorlar. Şimdi de kalkınma ajansları bünyelerinde girişimci destekleme merkezleri kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ar-Ge'ye yatırımdan asla vazgeçmeyeceğiz "2023 Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için Ar-Ge'ye yatırımdan asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Bakan Elvan, "Milli gelirin yüzde 3'ünü Ar-Ge'ye kaynak olarak aktarma hedefimiz var. Bugün yüzde 3'ü ayırsak, bu kaynağı kullanacak altyapıya sahip değiliz. Bu yüzden altyapıya sürekli yatırım yapacağız" diye açıklamada bulundu.

Bakan Elvan, araştırma altyapı merkezlerinin oluşturulmasına yönelik reform niteliğinde bir kanun yaptıklarını belirterek, "Üniversitelerin akreditasyon süreci devam ediyor. Bugün 120 bin araştırmacı var. 2023'te 300 bin olmalı" dedi.