Apple 'açık mektupla' özür diledi

Eski model iPhone'ları yavaşlattığını kabul eden Apple, yayınladığı açık mektupla müşterilerinden özür diledi ve 2018'de eski model iPhone bataryalarını indirimli olarak değiştireceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski model iPhone'ları yavaşlattığını kabul eden Apple, yayınladığı açık mektupla müşterilerinden özür diledi.

Mektupta, "Bazılarınızın Apple'ın sizi hayal kırıklığına uğrattığını hissettiğinizi biliyoruz. Özür dileriz" ifadeleri yer aldı.

Bataryaların tüketilebilir ürünler olduğunu kabul eden Apple, iPhone 6 ve üst modellerine sahip müşterilerin bataryalarını Ocak ayı sonundan itibaren yıl boyunca indirimli olarak 79 dolar yerine 29 dolara değiştirebileceğini de bildirdi.

Apple, 10 yıl önce iPhone'un ilk modelleri ortaya çıktığında, telefon bataryalarının değiştirilmesine gerek olmadığını duyurmuştu.

Öte yandan Türkiye'de tazminat davası olmasa da ürün değişimi için dava açılabileceği belirtiliyor.

Apple'a Fransa'da da dava açılabilirApple'a Fransa'da da dava açılabilir

 

"Bu işlem, iPhone’un ömrünü korumak için yapıldı"

Apple'ın özür mektubu şöyle:

Müşterilerimizden, bataryası yıpranmış iPhone’ların performansını nasıl düşürdüğümüzü açıklanması gerektiği yönünde geri bildirimler aldık. Bazılarınızın Apple’ın sizi hayal kırıklığına uğrattığını hissettiğinizi biliyoruz. Bunun için özür dileriz. Bu konuyla ilgili çok fazla yanlış anlama yaşandığından, yaptığımız bazı değişiklikleri açıklığa kavuşturmak ve bildirmek istiyoruz.

Her şeyden önce, ürünlerimizi kasıtlı olarak yavaşlatmak için herhangi bir şey yapmadık ve asla yapmayız. Hedefimiz her zaman müşterilerimizin seveceği ürünleri yaratmak ve iPhone’ları olabildiğince uzun süre kullanım için tasarlamaktır.

Yaklaşık bir yıl önce iOS 10.2.1 güncellemesi ile iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE’de beklenmedik kapanmalara engel olmak için güç yönetiminde bazı değişiklikler yaptık. Güncellemeyle birlikte, bazı sistem bileşenlerinin kapanmasını önlemek için ihtiyaç duyulan maksimum performans dinamik olarak yönetilmeye başlandı. Bu değişiklikler fark edilmeyebilir, ancak bazı durumlarda performans düşüklükleri yaşanabiliyor.

iPhone’un ömrünü korumak için yapılan bu işlemden dolayı özür dileriz. iPhone bataryasını değiştirme programımızda ise değişikliğe gittik. Artık batarya için 79 dolar yerine 29 dolar ödeyeceksiniz. Bu teklif 2018’in ilk aylarında başlayacak.

Apple'a rekor tazminat davasıApple'a rekor tazminat davası