Ateş: Dijitalleşmede bazı gelişmeler kıyamet alameti gibi

Deniz Bank CEO’su Ateş, dijitalleşmenin olumlu taraflarının yanı sıra beraberinde getirdiği tehlikelere dikkat çekti. Ateş, "Bu işin çok olumlu getirileri olduğu gibi bazı gelişmeler de kıyamet alametleri gibi" sözleriyle dijitalleşmeye ilişkin kaygıların altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Sektörlerinin öncüleri Nesnelerin Interneti Zirvesi'nin 3'üncü yılında dün istanbul'da bir araya geldi. Cisco ve Intel ana sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte dijital dönüşümü başarı ile gerçekleştiren markaların CEO’ları deneyimlerini anlatırken üst düzey isimlerin katılımıyla dijitalleşme, nesnelerin interneti, yapay zeka gibi konular masaya yatırıldı. Zirvenin açılışında konuşan Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, "Teknolojiyi çok komplike hale getirmemek lazım. Pasif uygulamalar da hayat kurtarıcı olabilir. Düşünün ki çocuğunuz havuza düştü ya da haberiniz olmadan bahçeye çıktı. Çocuğunuz dışarı çıktığı an ya da havuza düştüğü zaman bir alarm üretmek mümkün. Bunun gibi hassas bir sensör olduğunu ve havuza düştüğü anda alarmın öttüğünü düşünün" dedi.

İnovasyonun önemine dikkat çeken Intel Türkiye Genel Müdürü Yalım Eriştiren de "Biz aslında dijitalleşme, nesnelerin interneti, yapay zeka gibi teknolojileri tek başımıza yapamıyoruz. Herkes kocaman bir teknoloji ekosisteminin gücünden faydalanmaya çalışıyor ve ortak aklı kullanmak istiyor" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen panellerde katılımcılar dijatalleşmede nasıl bir yol izlediklerini anlattı.

'Dijitalleşmeden en hızlı etkilenen sektör finans'

Etkinliğe katılan Deniz Bank CEO’su Hakan Ateş de dünyada dijital dönüşüm alanında neler yaşandığından, bu gelişmenin getirdiği fırsatlarden ve risklerden bahsetti. Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Finansa baktığımda halkalar içerisindeki gelişmelerden en hızlı etkilenebilecek sektör olduğunu görüyorum. Şunu söyleyebilirim ki; insanlık Lidyalılar gibi Bitcoin gibi yenileşmelerlerle parasını yeni keşfediyor. Peki bu bankacılık sistemini nasıl etkiliyor? Hizmetler dijitalleşiyor. 2001 krizinden sonra 55 bin bankacı işsiz kaldı. Bugün ise sayı 200 bine tekrar geri geldi ama baktığımız zaman şimdi de şube açılmıyor, şehirlerde şubeler kapatılıyor."

Ateş, "Bu işin çok olumlu getirileri olduğu gibi bazı gelişmeler de kıyamet alametleri gibi" sözleriyle dijitalleşmeye ilişkin kaygıları yansıttı.