ATM'lerin mucidi Altus'u satın aldı

Dünyanın ilk self-servis bankacılık konseptini geliştiren ve ATM'lerin mucidi olarak anılan Diebold, Türk bilişim sektörünün servis sağlayıcı şirketi Altus Bilişim'i satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın ilk self-servis bankacılık konseptini geliştiren ve ATM'lerin mucidi olarak anılan Diebold, Türk bilişim sektörünün servis sağlayıcı şirketi Altus Bilişim'i satın aldı.

Diebold'dan yapılan yazılı açıklamada, hızlı büyüme stratejisi kapsamında Diebold'un, Türkiye gibi hızla büyüyen pazarda daha etkin rol almak ve pozisyonunu güçlendirmek istediği, bu kapsamda self-servis bankacılık alanındaki yetkinliklerini, sektörün en dinamik şirketlerinden biriyle birleştirdiği kaydedildi.

Altus'un tüm ekibi Diebold bünyesine dahil edilecek

Diebold EMEA Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Dave Wetzel, Türkiye'deki yatırımı değerlendirirken, Altus Bilişim'in, finans sektörü ve kamu kuruluşları nezdinde sahip olduğu geniş müşteri portföyü ile farklı çözümleri bir arada sunabilen servis sağlayıcı şirketlerin başında geldiğini söyledi. Altus'un çok değerli insan kaynağı ve bilgi birikimi ile Diebold markasının değerini daha da artıracağına ve müşterileri için değer yaratacağına inandıklarını dile getiren Wetzel, "Yönetim kadrosu dahil olmak üzere Altus'un tüm ekibini Diebold bünyesine dahil ederek çok güçlü bir ekip kuracak, hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Rekabet avantajı sağlayacak stratejik hizmetler geliştirilecek

Diebold Türkiye Ülke Müdürü olan Altus CEO'su Bülent Tellioğlu, Altus ve Diebold'un güçlerini birleştirerek, rekabet avantajı sağlayan stratejik hizmetler sunacaklarını belirterek, "Diebold Türkiye ekibiyle birlikte, mevcut standartları daha yukarılara taşımaya ve pazarı daha rekabetçi hale getirmeye hazırız" dedi. Açıklamaya göre Altus, 2008 yılında Ankara'da kuruldu. Türkiye genelinde 32 servis merkezi ve ATM üzerine uzmanlaşmış 150'den fazla çalışanı olan firma, 81 ilde finans sektörüne yönelik BT hizmeti sağlıyor.