Burkay: BTSO interaktif yönetim modeline geçiyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, odanın konvansiyonel yönetim modelinden interaktif yönetim modeline geçtiğini belirterek, seçim sürecinde açıkladıkları 16 makro projeyi hayata geçirmeye başlayacaklarını söyledi.
Esra ÖZARFAT
BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) seçimlerinin ardından yeni yönetim kurulu ilk meclis toplantısında bir araya geldi. Remzi Topuk başkanlığında toplanan mecliste konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "BTSO bugünden itibaren konvansiyonel yönetim modelinden interaktif yönetim modeline geçiyor. Bu bizim sizlere sözümüz aynı zamanda görevimiz. Yeni dünya düzeni ve bu düzende Türkiye'nin aktif rolü bu değişimi ve dönüşümü zorunlu kılıyor. Bundan sonra bu odayı birlikte yöneterek Bursa'mızı birlikte büyüteceğiz" dedi.
Bursa'nın Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında aktif rol oynayacak kentlerden biri olduğuna vurgu yapan Burkay, geçen yıl yaklaşık 12 milyar dolarlık bir ihracata imza atan Bursa'nın Ar-Ge ve inovasyona dayalı yeni kanallar oluşturarak 2023 hedeflerine ulaşabileceğini aktardı. Seçim sürecinde açıkladıkları 16 makro projeyi hayata geçirmeye başlayacaklarını ifade eden İbrahim Burkay, "Bizler bu hedefe kilitlendik. Türkiye, ekonomide siyasette, sporda, bilimde ve eğitimde hayatın her alanında çok hızlı büyüyecek. Hatırlarsınız Bursaspor'un şampiyon olduğu yıl 'o sene bu sene' demiştik. BTSO'da seçim yarışı için kolları sıvarken de 'o seçim bu seçim' dedik. Şimdi de 'o gün bugündür' diyoruz. Gelin bugünden başlayarak geleceğin Bursa'sını birlikte inşa edelim. Gelin Türkiye'nin gurur kaynağını yeni dünyanın yükselen yıldızı yapalım" diye konuştu. Burkay seçim sürecinde açıkladığı 16 makro proje arasında; yeşil teknoloji ve çevreci dönüşümü destekleme, meclis dışı uzmanların desteğini alarak sektörler konseyi oluşturma, Bursa Finans ve Ticaret Merkezi kurulması, savunma sanayi, OSB Teknokent projesi, ticari safari programı, Bursa Ticaret ve Sanayi üniversitesi kurulması gibi projeler yer alıyor.
BTB, gelirlerini ve üye sayısını 3 katına çıkaracak
[PAGE]
BTB, gelirlerini ve üye sayısını 3 katına çıkaracak
Bursa Ticaret Borsası'nın (BTB) yeni başkanı Özer matlı, hayata geçirmeyi planladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı. Daha aktif ve üye odaklı projelerle ön planda olacaklarını söyleyen Matlı, 600 olan üye sayısını ve borsa gelirlerini 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
BTB'de 40 yılın ardından yeni bir dönemin başladığını belirten Matlı, borsanın daha aktif ve üye odaklı projelerle ön planda olması için çalışacaklarını vurguladı. Bursa'nın tarım altyapısıyla Türkiye'nin önemli gıda markalarını barındırdığına dikkat çeken Matlı, Türkiye'nin tarım potansiyelinden yüzde 4 pay alan ve 3,7 milyar liralık tarımsal üretim yapan Bursa'nın aynı zamanda önemli bir ihracatçı konumunda bulunduğunu ifade etti. Tarım ve gıda sektörünün bütününe hizmet verecek bir laboratuvar kurulması için tarım il müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışacaklarını açıklayan Matlı, "Mobil araçlarla birlikte hızlı denetim ekipleri kuracağız. Biz iyi ve güvenli bir gıda ürettirebilirsek Bursa markalı gıda ürünlerini daha pahalıya satabiliriz. Tarımdaki başarı sosyal politikaların da başarısıdır" dedi.
Başta BTSO olmak üzere ilçe odaları ve borsalarıyla ortak çalışmalara imza atacaklarını belirten Matlı, "Kasamızdaki parayı üyelerimize ve şehrimize harcayarak her taşın altına elimizi koymak istiyoruz. Bursa Hali konusunda Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışacağız. İpekböcekçiliği konusunda valiliğin hazırladığı projelere desteklerimiz olacak. Borsa'nın 600 olan üye sayısını ve gelirlerini 3 katına çıkaracağız. İlk hedefimiz üye sayısını 3 binin üzerine çıkarmak, ancak 3 binde de kalmaması lazım. BEBKA ile tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik projeler hazırlanacak. Osmangazi Belediyesi ile birlikte Doğanbey'de yapılacak Borsa Köyü projesinin devamını getireceğiz" diye konuştu. Matlı, lisanslı depoculukta zeytin ve zeytinyağı elektronik ürün senedi alımı satımı konusunda yetki alınması ve yetkili sınıflandırıcı lisansı konusunda başvuru yapılmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Elektronik borsacılık yoluyla tescil işlemlerinin elektronik ortamda yapılması için altyapı oluşturacaklarını kaydeden Matlı şunları söyledi; "Ürün kağıtlarının alınıp satılabildiği, süreçlerin nereye gittiğini görebileceğimiz İMKB benzeri bir ürünsel borsayı da Bursa'da kurmak istiyoruz. Bu süreçlerin Bursa'nın kontrolünde olmasını arzu ediyoruz."