Cep telefonu satışlarında 'rekor' bekleniyor

MOBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekşi, kurlardaki gerileme nedeniyle cep telefonu satışlarında yüzde 35'lik bir artışın yaşandığını, önümüzdeki özel günlerle birlikte rekor beklentisinde olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, referandum sonrası kurlardaki gerilemenin bazı telefon modellerinde fiyatların yüzde 15'e kadar düşmesine neden olduğunu, bunun sonucunda da satışlarda yüzde 35'e yakın artış yaşandığını dile getirdi.

Yılın başından bu yana telefon satışlarının aylık 1,2 milyondan 850 bin adede gerilediğini, yaşanan düşüşlerin daha çok 600-900 lira bandında yer alan modellerde olduğunu ifade eden Ekşi, tüketicilerin cep telefonu alımlarını yüksek kur ve referandum gibi sebeplerden dolayı ertelediğini söyledi.

Ekşi ayrıca, yaklaşan Anneler Günü, ardından Babalar Günü ve karne döneminin rüzgarını da arkasına alacak olan cep telefonu satışlarında bir rekor beklentisi içerisinde olduklarını belirtti.

"Kayıt dışı telefon satışında patlama yaşanıyor"

Yüksek vergiler yüzünden kaçakçıların cazibe alanı haline gelen sektörlerinin çok zor günler yaşadığını kaydeden Ekşi, "Kayıt dışı telefon satışında patlama yaşanıyor" diyerek, birçok ürüne uygulanan vergi indirimlerinin, cep telefonlarına da uygulanmasını beklediklerini belirtti.

'Vergi kaçıranların vergisini milyonlar ödüyor'

MOBİSAD Başkanı Ekşi, kaçak ve vergisiz satılan cep telefonu adedinin yıllık 5 milyona ulaştığını tahmin ettiklerini ifade ederek, bir taraftan vergi ödemeden satılan milyonlarca telefon, diğer tarafta yasal yollardan aldığı telefonlarla bir anlamda vergi kaçıranların da vergisini ödeyen milyonlar olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir