Chen: Türkiye, 4.5G'ye en çok yatırım yapan ülkelerden biri

Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Chen, bütün mobil operatörlerin 4.5G'ye geçişte altyapı kurulumunu başarıyla gerçekleştirdiği Türkiye'nin, bu teknolojiye en çok yatırım yapan ülkelerden biri olduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şanghay'da gerçekleştirilen "Huawei Connect 2017" etkinliğinde açıklamalarda bulunan Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı James Chen, bütün mobil operatörlerin 4.5G'ye geçişte altyapı kurulumunu başarıyla gerçekleştirdiği Türkiye'nin 4.5G teknolojisine en çok yatırım yapan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile tarım arazilerinin incelenmesi üzerine ortak bir çalışma yaptıklarını aktaran Chen, sensörler sayesinde tarım arazilerinde nem, rüzgar, sıcaklık gibi verilere ulaştıkları projenin başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Chen, bakanlık yetkililerinin yönetimlerinde verimliliği de hesaplayabildikleri bu "büyük veri" platformunun çok etkili bir çözüm olduğunu dile getirdi.

"Türkiye'de 400'den fazla Ar-Ge çalışanımız var"

Huawei'nin partnerlerine açık bir karaktere sahip olduğunu belirten Chen, "Bulut teknolojisi gibi büyük bir pastadan yüzde 1'lik bir dilim almak için altyapımıza, bağlantılarımıza inanıyoruz. Bunun ötesinde birçok uygulamamız da mevcut. Bu alanı daha iyi taşımak isteyen partnerlerimiz bizimle çalışabilir. Türkiye'deki Ar-Ge merkezimizde 400'den fazla çalışanımız var. Türkiye'de bizimle çalışmak isteyen tüm partnerlerimizle iş birliğine hazırız. Ortaklarımızla bu ortam içerisinde daha iyiyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.