Dijital Dönüşüm Merkezleri geliyor

Bakan Varank, Ankara ve Bursa'da model fabrikaların kasım ayında açılacağını duyurdu. İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri için de planlama ve fon kaynakları hazır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sanayicilerimiz için Dijital Dönüşüm Merkezleri kuruyoruz. Ankara ve Bursa'da model fabrikalarımızı kasım ayında hizmete açıyoruz" dedi.

Varank, TÜSİAD genel merkezinde gerçekleştirilen "Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri"nin dördüncüsünde yaptığı konuşmada, söz konusu merkezlerde sanayicilerin, deneyimsel eğitim ve danışmanlık hizmetleri alacağını söyledi. Varank, "Dijital dönüşümün, teori ve uygulamasını gerçek bir üretim ortamında deneyerek öğrenecekler. Biliyorsunuz, model fabrikalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın 100 Günlük İcraat Programı'nın da bir parçasıydı. Model fabrikaların içinde, sanayi ile ilgili doktora ve master programlarının uygulama aşamaları da gerçekleştirilebilecek. Böylece kamu-sanayi-üniversite iş birliği de somut bir biçimde hayat bulacak" diye konuştu.

Yerli yazılıma destek yolda

Yerli yazılım ürünlerinin çeşitliliğini ve kalitesini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Varank, "Ülkemizde son derece yetkin yazılımcılarımızın olduğunu biliyoruz. Sektöre, teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, TÜBİTAK ve KOSGEB üzerinden fon sağlamaya devam ediyoruz. Ancak hala arzu edilen seviyede değiliz, yapacak çok işimiz var. Geliştirilen ürünlerin çoğu ticarileşme aşamasında ve uygulamada sorunlar yaşıyor. Kısmen satış yapabilenler de yeterli ölçeğe ulaşamadıkları için bir süre sonra faaliyetlerine son veriyor. Ülkemizin yazılım ve yazılım için harcanan emek çöplüğüne dönmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Yerli yazılım ürünlerinin kullanımında başta kamu olmak üzere yeni bir girişim başlatacağız. Bilişim ürünleri ihtiyacının yerli tedarikçilerden sağlanması konusunda, sertifikasyon da dâhil olmak üzere, düzenleyici adımları hayata geçireceğiz" dedi.

Varank, iş dünyasında, yerli dijital ürünleri kullananlar için bakım ve onarım hizmetlerini destekleyecek yeni mekanizmaları kurgulamaya başladıklarını, yazılım ekosistemini güçlendirmek adına açık kaynak kodlu yazılımlar ve yapay zeka stratejilerini geliştirerek yol haritalarını hazırladıklarını söyledi.

TÜSİAD Başkanı'ndan 'güçlü ve yetkin' sanayi vurgusuTÜSİAD Başkanı'ndan 'güçlü ve yetkin' sanayi vurgusu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir