Fatih Projesi'nde 35 ilin altyapısı Sentim'e emanet
Fatih Projesi'nde 35 ilin altyapısı Sentim tarafından kurulacak. Çalışma kapsamında okullardaki ve sınıflardaki teknolojik altyapı projenin işleyişine uygun hale getirilecek
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türkiye de son yılların en büyük bilişim projelerinden biri olan Fatih projesinin önemli etaplarından birinde daha Sentim çözüm üretiyor.
Proje kapsamında, 3. Bölge olarak adlandırılan toplam 35 ili içine alan Doğu Anadolu Bölgesindeki okulların teknolojik alt yapıları Sentim tarafından kurulacak.
İhale sonucunun kesinleşmesinin ardından, duyurusu Ankara Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen törenle yapıldı. Protokolün imzaları Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri(YEGİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç ile Sentim Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Recep Ulutaş tarafından atıldı.
Fatih Projesinde teknolojik alt yapıyı sağlamaktan onur duyduklarını belirten Sentim Genel Müdür Yardımcısı Recep Ulutaş, gerçekleştirilecek projeyle okullardaki ve sınıflardaki altyapının projenin işleyişine uygun hale getirileceğini belirterek, Sentim olarak ülkemizin eğitiminde büyük bir aşamayı sağlayacak bir projeye tüm bilgi birimimizi aktarmaktan memnuniyet duyacağız dedi. Fatih Projesinde başbakanımızın dağıtmış olduğu tabletlerin de Sentim Bilişim tarafından tedarik edildiğinin altını çizen Ulutaş, eğitim sistemimize faydalı olacak her çalışmada yer almak istediklerini belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEGİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç da, sadece ulusal boyutta değil, uluslararası boyutta da ilgiyle izlenen Fatih Projesi ile 2023 vizyonunu gerçekleştirecek insan kaynağının yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Unesco'nun 21. yüzyıl vatandaşlığı becerileri olarak tarif ettiği, teknoloji kullanımı, medya okur-yazarlığı, etkili iletişim, analitik düşünme, problem çözme, birlikte çalışma ve işbirliği, vatandaşlık sorumluluğu, global farkındalık ile öğrencilerimizi edilgen olmaktan çıkaracak, onlara fikirlerini rahat ifade etme, topluluk önünde konuşma, seviyeli tartışma gibi yetenekleri kazandıracak 'interaktif eğitim' anlayışının altyapısını kuruyoruz."
Bu konularda ilginizi çekebilir