Instagram, İsveç'i karıştırdı

Sosyal medyada paylaşılan sınıf arkadaşlarının fotoğrafları yüzünden lise önü, savaş alanına döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
STOCKHOLM - Bir liselinin Instagram hesabından sınıf arkadaşlarının kişisel özel ilişkileri hakkında yaydığı dedikodular, İsveç'in Gothenburg bölgesini karıştırdı. Çıkan çatışmalardan sonra polis grupları yatıştırmakta zorlanırken, en az 27 kişi gözaltına alındı. 
 
The Local gazetesinin haberine göre; kapatılmadan önce en az 7 bin kişi tarafından takip edilen Instagram hesabı, takipçilerinden Gothenburg bölgesindeki 'sürtüklerin' fotoğraflarını göndermelerini istedi, kısa süre içinde 200'den fazla fotoğraf paylaşıldı. 
 
Hesabın kapatılmasının ardından öğrenciler bir Facebook hesabı üzerinden dedikodular yayıp, suçlamalar yapmaya başladılar. Bir başka grupta ise Instagram hesabının sahibinin 17 yaşında bir liseli kız  olduğu ileri sürülürken, öğrenciler kızın okulunu basıp intikam almaya teşvik edildiler. 
 
Bugün yüzlerce öğrenci, bahsi geçen kızın okulu önünde toplanmaya başladı. Güvenlik güçleri sokağı kapatıp, insanları güvenli noktalara taşımakta zorlanırken, öğleden sonra kalabalık dağılmaya başladı. 
 
Grubun arasından bir kişinin çekip YouTube'a yüklediği aşağıdaki video, hem olayın boyutlarını, hem de vatandaş gazeteciliğinin geldiği noktayı anlamak açılarından fikir veriyor. 
Kullanıcıların cep telefonlarından çektikleri fotoğrafları paylaşmalarını ve birbirlerini takip etmelerini sağlayan Instagram uygulaması, akıllı telefon kullanıcıları arasında oldukça popüler. 
Bu konularda ilginizi çekebilir