Intel 5'inci nesil işlemcilerle ofisler kablodan kurtuluyor

Çalışma hayatındaki statik yapı yerini daha etkin bir mobil ofis ortamına bırakırken, Intel de gerçekleştirdiği etkinlikle mobil yaşamın kapılarını aralayan 5. Nesil işlemcilerini tanıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş tanımları, ofisler ve çalışan profili her geçen gün değişiyor ve dönüşüyor. Mobil yaşamın hâkimiyetini hayatın her alanında hissederken çalışma ortamlarının bu yeni düzene ayak uyduracak şekilde yapılanması kaçınılmaz hale geliyor. Şirketlerin bu noktada en büyük kaygıları ise “güvenlik.” İşte tam da bu ihtiyaçlara çözüm olarak geliştirilen 5. Nesil Intel Core işlemciler, gerçekleştirilen etkinlik ile tanıtıldı. 5. Nesil Intel Core işlemcilerin devrimiyle kablo kelimesi hayatımızdan siliniyor. 5. Nesil Intel Core işlemciler kablosuz şarjı mümkün kılmanın yanında kablosuz görüntü aktarım teknolojisini de kullanıcıların hizmetine sunuyor. 

Mobil yaşam için daha hafif, daha ince tasarımlar 

5. Nesil Intel Core işlemciler mobil yaşam için yüzde 50 daha hafif ve ince yapıda tasarlanmış olarak lanse edildiler. Intel, tasarımda küçülen boyutlara karşın artan performans oranı ile günümüzün iş hayatındaki efektif çalışma ve verimlilik kavramlarına gönderme yapıyor. 5. Nesil Intel Core işlemciler, üretkenlik ve performans odaklı özelliklerinin yanı sıra, 2,5 kat daha fazla pil ömrüne ve hıza sahip. 

“Kabloları yok ediyoruz, güvenlikten ödün vermiyoruz” 

Etkinlikte konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, teknoloji ile hayatımızın nasıl değiştiğini anlatırken, “5. Nesil Intel Core işlemcilerle yeni bir milattayız. Nesnelerin interneti günümüzün kaçınılmaz bir gerçeği. İnsanlar kişisel teknolojik deneyimlerini çalışma ortamlarında da görmek istiyor. Ancak güvenlik, şirketler için öncelikli kaygıları arasında bulunuyor. 5. Nesil Intel Core işlemcilerimizle bu kaygılara çözüm bulduk. Intel vPro teknolojisi sayesinde güvenlikten ödün vermiyoruz. Kabloları yok ediyoruz. Daha ince, daha hafif cihazları müjdeliyoruz. Pil ömrü ve performansı iki katına çıkararak verimlilikte yeni bir dönem başlatıyoruz. 2’si 1 Arada cihazlar başta olmak üzere artık 5. Nesil Intel Core işlemciler sayesinde hem laptop hem de tablet olarak kullanılabilen farklı tasarımlarda cihazlar hayatımıza giriyor” diye konuştu. 

5. Nesil Intel Core işlemciler yeni dünyanın kapılarını açtı 

Burak Aydın konuşmasında, 5 yıl sonrasının ofisleriyle ilgili çarpıcı bir detaya da dikkat çekti. 2020 yılında çalışma ortamlarının yüzde 50’sini “Y kuşağı” olarak tanımlanan kuşağın oluşturacağını söyleyen Aydın, o yıl ofislerde beş ayrı kuşaktan profilin bir arada olacağını vurguladı. Her an bağlı olarak tanımlanan Y kuşağının ve sonrasında gelecek kuşakların günlük yaşamdaki dijital beklentilerinin tamamını iş ortamında görmek isteyeceklerini belirten Aydın “Yeni kuşaklar alışveriş yaparken, sosyal medya kullanırken, bilgiye erişirken ki olağan rahatlığı, üretirken de bulmak isteyecek” dedi. Aydın, 5. Nesil Intel Core işlemcilerin bu dünyanın kapılarını bugünden ardına kadar açtığını söyledi. 

“Y kuşağı yeni nesil iş yerinin barometresi görevini görüyor” 

Etkinlikte konuşan bir diğer isim Yaşam Koçu Evrim Kuran ise, 2025 yılına gelindiğinde gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde toplam çalışan nüfusun yüzde 65’ten fazlasını “Y Kuşağı”nın oluşturacağını belirtti. Kuran, “Y Kuşağı; şüphesiz, yeni nesil işyerinin barometresi görevini görüyor” dedi.

Dans gösterisiyle ofis ortamlarındaki dönüşüm ve mutluluk anlatıldı

Etkinlikte, 5. Nesil Intel Core işlemcilerin bulunduğu ürünlerin demoları sergilenirken aynı zamanda Modern Dans Topluluğu tarafından kablolu cihazların kullanıldığı geleneksel ofis ortamlarıyla, 5.nesil işlemcilerle donatılan yeni nesil ofis ortamları arasındaki farkı konu alan bir gösteri sergilendi. Gösteride ofis ortamlarında yaşanan dönüşümle birlikte çalışanların yaşadığı özgürlük ve mutluluk anlatılırken daha verimli ve yaratıcı bir dünyanın avantajları vurgulandı

Bu konularda ilginizi çekebilir