İşletmeler 'bulut'a 500 milyon TL ayıracak

Önümüzdeki yıl işletmelerin bulut sistemlere 500 milyon lira ayıracağı belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İşletmeler, iş teknolojilerine yatırım yapmayı sürdürüyor. Özellikle web, bulut ve mobilde, ERP- CRM- HRM uygulamalarını yoğun olarak gündemlerine alıyorlar. 2018 yılında işletmelerin, bulut sistemlere ayıracağı bütçenin 500 milyon TL'yi geçeceği ifade ediliyor. 

Günümüz iş teknolojilerinden yararlanmak isteyen şirketlerin, satınalma yapmak yerine, bulut'tan hizmet almayı tercih ettiklerini belirten Uyumsoft Genel Müdürü Hüseyin Şahin, "Örneğin geleneksel ERP- CRM- HRM satın alması yerine, bulut ERP- CRM- HRM'e geçerek kullandığı kadarını aylık olarak ödeyebiliyor" dedi.

Türk yazılım sektörü, bulutla dünyaya açılacak

Bulut bilişimin her yıl yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme gösterdiğini dile getiren Şahin, geçmişte işletmelerin, ürün, iş gücü ve müşterini yönetirken; bugün kanalı da içeren bir 'ekosistem yönetişimi mimarisi' çerçevesinde işlerini yönetmekte olduklarını anlattı. Şahin web, bulut ve mobil bazlı bilişim teknolojilerinin bunu mümkün kıldığını söyledi.

Bulut bazlı çözümlerin Türkiye'nin yanısıra, yakın coğrafyadaki ülkelere ve dünya geneline daha yoğun ihraç edilebileceğini ifade eden Şahin şunları kaydetti:

"Gelecekte işletmeler, yüzlerce mikro-bulut servislerinden hizmet alarak, ihtiyaçlarını karşılıyor olacak. Diğer bir değişle, çok büyük kütlesel yazılımlar yerine, çok sayıda bulut servisleri üzerinden hizmetler alarak, şirketlerini yönetecekler. Bulutta verilen hizmetler,  geniş kitlelere ve coğrafyalara ulaşabiliyor. Türk yazılım sektörünün öncü firmalarından birisi olan Uyumsoft, ülkemizdeki işletmenin yanı sıra, Avrasya, Avrupa, Afrika gibi dünyanın dört bir yanına, 'bulut' uygulamalar ile açılmayı sürdürecektir."