Markalar Twitter'da daha çok görünecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isteğini yerine getiren Twitter, Genart Medya ile reklam ortaklığına giderek Türkiye'deki varlığını resmileştirmiş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - Sosyal paylaşım sitesi Twitter, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talebine uydu, Türkiye'deki faaliyetlerini resmileştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın en ünlü mikro-blog sitesi Twitter'ın San Francisco'daki merkezini ziyareti esnasında Türkiye'de varlıklarını resmileştirmelerini istemişti. Twitter bu isteği, dün Genart Medya
ile reklam ortaklığına giderek gerçekleştirdi. Genart Medya, Twitter'ın Promoted Products adı altındaki, reklama yönelik ürünlerinin Türkiye lansmanını yaparak Twitter'in Türkiye'deki resmi reklam satış ortağı oldu.
 
İlk etapta büyük reklamverenlerle çalışmayı hedefleyen, Genart Medya açıklanan verilere göre Promoted Trends için minumum 15 bin dolar, Promoted Tweets ve Promoted Account için minumum 10 bin dolarlık anlaşmalar yapacak. Twitter Ajans ve Marka İlişkileri Başkanı Melissa Barnes, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu söyledi.
 
Diğer ülkelerde öğrendikleri stratejileri Türkiye'de de uygulayacaklarını ifade eden Barnes,"Geçtiğimiz yıl, Twitter'ın Türkiye'deki aktif kullanıcı tabanının iki kat büyüdüğünü gördük. Bunun yanı sıra bazı büyük markalara daha geniş bir tüketici grubuyla iletişim kurma imkanını vermekten dolayı heyecanlıyız" diye konuştu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genart Medya'nın Kurucu Ortağı Burak Yılmaz da ortaklık sonucu elde edilen gelirlerin kendi firmaları adına Türk vergi sistemine tabi olacağını söyledi. Türkiye nüfusunun yüzde 44.4'ünün internet kullanıcısı olduğunu kaydeden Yılmaz şu  ifadeleri kullandı: "2012 yılı IAB Türkiye raporuna göre dijital reklam yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 34.6 oranında artarak, yılın ilk 6 ayında 416 milyon liraya ulaştı. Bugün Türkiye'de yapılan reklam yatırımlarının  yüzde 17'si internet reklamlarına ayrılmaya başladı." Türkiye'de Twitter'ı ticari faaliyetlerine entegre etmek isteyen markaların sayısı giderek artıyor diyen Oğuz şu ifadeleri kullandı: "Farklı sektörlerde faaliyet gösteren markalar şimdiden müşteri tabanları ve kamuoyuyla iletişime geçmek, paylaşım yapmak, sohbetler başlatmak için Twitter'ı kullanmaya başladı. Twitter'la olan işbirliğimiz kapsamında markaların pozitif bir imaj yaratmasına, takipçilerine etkin bir şekilde erişmelerine ve yeni takipçiler kazanmalarına yardımcı olacağız."
 
Twitter'in Türkiye'deki tek ortağı
 
Genart Medya, Twitter'ın Türkiye'deki resmi reklam satış ortağı olarak, "Promoted Products" ürünlerini satışa sunuyor. Böylece Türkiye'deki reklam veren firmalar, Genart Medya aracılığıyla ürün ve hizmetlerini Twitter kullanıcılarına duyurabilecekler. Genart Medya, Türkiye'de Twitter'ın reklam ürünlerini sunan tek firma olarak faaliyet gösterecek. Genart Medya aynı zamanda Twitter ürünlerinin daha etkin kullanımına ilişkin olarak, reklamverenler ve ajanslara yönelik eğitim çalışmaları da gerçekleştirecek. Reklamverenler Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına Genart Medya ile ulaşabilecek.