Nokia yeni telefonunu duyurdu: Nokia 150!

Nokia, telefon camiasına geri dönecekken ilk adım olarak klasik tarzda bir telefonu ile yeniden merhaba dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uzun süredir geri gelmesini merakla beklediğimiz Nokia, 2017 yılında Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonları ile geri döneceğini açıklamıştı. Ancak Nokia markalı telefonlar sandığımızdan daha çabuk bir sürede geldi. Fakat bir farklılık var. Eğer bu haberimizde akıllı bir telefon bekliyorsanız üzülebilirsiniz. Çünkü Nokia'nın 150 model adını verdiği bu yeni telefonu klasik tuşlu telefonlarından biri.

Tasarımsal ve OS olarak Microsoft'un ürettiği 105, 216 ve 230 model adlı telefonlara fazlasıyla benzeyen Nokia 150'de Nokia Series 30+ bir OS bulunurken, cihazın tek önemli yanı Nokia'nın piyasaya yeniden "Merhaba" demesi.

2.4 inçlik QVGA, yani 320x240 piksel bir ekrana sahip olan Nokia 150, T9 destekli alfanumerik bir klavye ile geliyor. Bildiğiniz "tuşlu telefon" olan Nokia 150, VGA çözünürlüğüne sahip ve LED flaş barındıran bir arka kameraya da sahip. Bluetooth 3.0, MP3 oynatıcı ve MicroSD kart desteği de sunan cihaz, 1020 mAh batarya ile 22 saat konuşma süresi, 31 gün de bekleme süresi sunuyor. Yani Nokia piyasaya ilk olarak harika bir akıllı telefon yerine o bataryasıyla ünlü klasik tuşlu telefonuyla giriş yaptı diyebiliriz.

26 Dolar gibi oldukça uygun bir fiyata sahip olan cihazın bir de Dual-SIM versiyonu olacak. Günümüz akıllı telefonlara alışamayan orta ve üst yaş kullanıcıları, ya da akıllı telefon dünyasına girişinin erken olduğunu düşünen ebeveynlerin küçük yaştaki çocukları tarafından dikkat çekecek olan Nokia 150, 2017 başında satışa çıkacak.