Silikon Vadisi'ndeki Türkleri çağırdı

sahibinden.com, yurtdışındaki Türk çalışanları ülkelerine çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - e-ticaret platformu sahibinden.com Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, Tersine beyin göçü ile hem sektörün hem de Türkiye ekonomisinin daha da gelişip büyüyeceğine inanıyorum" dedi.
 
Yapılan açıklamaya göre, e-ticaret platformu sahibinden.com, internet dünyasının merkezi Palo Alto'da bir etkinlik düzenleyerek, Silikon Vadisi'ndeki Türk çalışanlarla buluştu.
Tersine beyin göçünü başlatarak yurtdışındaki başarılı Türkleri ülkeye geri kazandırma hedefiyle düzenlenen toplantıya Silikon Vadisi'nde çalışan çok sayıda profesyonel katıldı.
sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş, bilişim sektörünün kalbi olan Silikon Vadisi'nde çalışan dostlarımızla hem tanışıp sohbet ettikleri hem de sahibinden.com ve ekibinin vizyon ile hedeflerini anlattıkları bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Türkiye internet alanında hızlı bir gelişim kaydettiğini ve her geçen gün potansiyelini artırdığına dikkati çeken Ertaş, "Hızla gelişen sektörümüzde başarının yolu yetenekli ve işini tutkuyla yapan bir ekip olabilmekten geçiyor. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile yarışacak nitelikte tasarladığımız ofisimizde, bugün 265 kişilik profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Teknik donanımımız ve çalışma anlayışımızla Türk profesyonellerine, kazandıkları tecrübeleri artık Türkiye'de değerlendirmeleri için yeterli imkanlara sahip olduğumuzu anlattık ve onları ülkelerine davet ettik. Tersine beyin göçü ile hem sektörün hem de Türkiye ekonomisinin daha da gelişip büyüyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
TÜBİTAK da tersine beyin göçü için hazırlık başlattı
TÜBİTAK, yurtdışına giden 1.335 bilim insanından oluşan bir veri tabanı oluşturdu. Bu çalışma ile dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve büyük şirketlerde görev yapan Türklerle bir ağ kurularak, bilim insanlarının hem Türkiye'deki bilimsel çalışmalara destek olmaları hem de kendi aralarında iletişim sağlamaları hedefleniyor. Veri tabanı araştırmasına göre yurtdışındaki Türkler en çok mühendislik ve teknoloji sektörlerinde çalışıyor.