Toshiba'nın çipi için sıraya girdiler

Toshiba'nın 18 milyar dolar değer biçtiği çip birimine Apple ve Dell talip oldu. İki şirket Foxconn liderliğindeki konsorsiyuma katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Apple Inc ve Dell Inc şirketlerinin, Toshiba Corp'un çok değerli çip birimini satın almak için Foxconn liderliğinde oluşan konsorsiyuma katılacakları açıklandı.

Foxconn'un kurucusu ve CEO'su Terry Gou Reuters'e yaptığı açıklamada, bellek ürünleri imalatçısı ABD merkezli Kingston Technology Co şirketinin de teklif veren gruba katılacağını, ayrıca Amazon.com. Inc şirketinin de katılma konusunda anlaşmaya yaklaştığını söyledi.

Gou'nun verdiği bilgiye göre bir Tayvan şirketi olan Foxconn, Toshiba için yapılacak teklife katılmaları konusunda Alphabet Inc şirketinin sahip olduğu Google, Microsoft Corp ve Cisco Systems Inc şirketleriyle de görüşmeler sürdürüyor.

Gou, teklifin toplam büyüklüğü ya da Apple ve diğer Amerikan şirketlerinin yapmayı düşündükleri yatırımların miktarı hakkında bilgi vermedi.

Tim Cook tarafından onaylandı

Gou, "Apple'ın kesinlikle katılacağını söyleyebilirim" dedi ve katılımın Apple CEO'su Tim Cook ve Apple yönetim kurulu üyelerince onaylandığını belirtti.

Toshiba, 18 milyar dolar ya da daha yüksek fiyat biçtiği ve NAND çiplerinde dünyanın ikinci büyük üreticisi olan birimine alıcı bulmaya çalışıyor. Toshiba, ABD'de iflas eden Westinghouse Electric Corp nükleer yatırımında maliyet artışlarından uğradığı milyarlarca dolarlık zararı kapatmaya çalışıyor.