TÜBİTAK Marmara Teknokent yatırımcıları buluşturacak

Martek, gerçekleştireceği sunum günü organizasyonu ile girişimci ve yatırımcıların bir araya gelmesi sonucu oluşacak web portalına mevcut yatırımcı ağlarını da ekleyerek, yeni girişimciler ve yatırımcılar için ürünlerinin sergilenmesini sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM - KOCAELİ 

TÜBİTAK Marmara Teknokent (Martek), kasım ayında gerçekleştireceği Demo-Day (sunum günü) organizasyonu ile girişimci ve yatırımcıların bir araya gelmesi sonucu oluşacak web portalına mevcut yatırımcı ağlarını da ekleyerek, yeni girişimciler ve yatırımcılar için ürünlerinin sergilenmesini sağlayacak. 

Organize edecekleri Demo-Day (sunum günü) ile sanayicileri, yatırımcıları ve melek yatırımcıları bir araya getireceklerini söyleyen TÜBİTAK Martek Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, sanayi, ticaret ve esnaf odalarına bağlı olarak faaliyet gösteren kişileri organizasyona davet edeceklerini ifade etti. Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova gibi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) etkin olduğu illerdeki 13 aktör ile organizasyonla ilgili görüşme yaptıklarını söyleyen Çömlek, “MARKA ’nın etkili olduğu illerdeki sanayi ve ticaret odaları, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler ve teknoparklarda görevli yetkililer ile toplantı yaparak bu organizasyonu oluşturmaya karar verdik. Bununla ilgili olarak komite ve alt komiteleri oluşturduk. Kasım ayında gerçekleştireceğimiz Demo-Day ile sanayicileri, yatırımcıları, melek yatırımcıları ve girişimcilerin firma ve ürünlerini bir araya getireceğiz. Sanayi, ticaret ve esnaf odalarına bağlı olarak faaliyet gösteren, yatırım yapmak isteyen, Ar- Ge’ye yatırımı destekleyen herkesi davet ediyoruz. Burada bir araya getirdiğimiz yatırımcılar ve girişimciler arasında yüz yüze görüşmeler olacak; yatırımcı yatırım yapmak istediği ürünü ve firmayı görme fırsatı yakalayacak ve sihirli dokunuşlar olacak” dedi. 

Katılımcıların hepsinin yerli olacağına vurgu yapan Çömlek, “Organizasyonun yurtdışı ayağını daha sonra oluşturmayı planlıyoruz. Demo-Day ile oluşturacağımız web partalını, bizim yatırımcı ve girişimci ağımızın olduğu portal ve video gösterim ağına ekleyeceğiz. Bu sayede yatırımcı aradığımız ürünleri sergileme fırsatı bulacak. Bu sistem 365 gün 7/24 çalışacak. Burada önemli ve zor olan bütün aktörleri bir araya getirebilmektir ve biz bunu başardık. Türkiye sanayisinde başı çeken bir bölgede tüm aktörleri bir araya getirerek organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

"Amerika ve Avusturya’da ofis açıyoruz" 
TÜBİTAK Martek olarak Amerika’da New York şehri ile Avusturya’da Viyana şehrinde ofis açacaklarını kaydeden Çömlek, “Söz konusu ülkelerdeki yerlerimizi ayarladık. Yönetim Kurulu'muzdan onay çıktı ve ön anlaşmaları da yaptık. Bünyemizde faaliyet gösteren firmalarımız artık Amerika ve Avrupa’da ofisimiz var diyebilecek" dedi. 

Hedef, Afrika, Azerbaycan ve yakın Avrupa 
Hedeflerinin Afrika, Azerbaycan ve yakın Avrupa pazarlarına açılmak olduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çömlek; GOSB, Düzce, Sakarya ve Kocaeli Üniversitesi Teknoparkları ile ortak yaptıkları uluslararası rekabetçiliği geliştirme projesi olan Ur-Ge projesi ile yazılım kümelenmesi oluşturduklarını ve yurtdışı fuarlarında firmaların tanıtımlarını yapacakları bilgisini verdi. Türkiye’nin 4 dolar/ kilogram ihracat hedefini tutturmak için çalıştıklarını söyleyen Çömlek, Düzce Üniversitesi ile eğitim protokolü imzaladıklarını, buna göre TÜBİTAK Marmara Teknokent bünyesinde çalışan firma personeli ile TÜBİTAK yerleşkesindeki personelin lisansüstü eğitimlerini Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamalarının amaçlandığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir