Turkcell'de akıllı otopark dönemi başladı

Turkcell, Genel Müdürlük Binası’na, akıllı otopark kurdu. Ericsson ile ortak gerçekleştirilen projenin yaygınlaşması halinde otopark sorunlarının azaltılması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell, Küçükyalı’daki Genel Müdürlük Binası’nda, Ericsson ile birlikte tasarlanan ‘Akıllı Otopark Projesi’ni hayata geçirildi.

Akıllı otopark, iOS ve Android akıllı terminaller ile kullanıcıların otopark yer durumu kontrolü, park yeri rezervasyonu, otopark giriş, park yeri konum kaydı, çıkış ve uygulama üzerinden mobil ödeme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Bu özellikler sayesinde kullanıcılar araçlarından inmeden veya ödeme noktasına gitmeden çok hızlı bir şekilde otopark alanlarına giriş-çıkış yapabiliyor. Uygulamayla kullanıcılar, araçlarını park ettikleri yeri hatırlamak zorunda da kalmıyor.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Ericsson ile iş birliği içinde tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu yerli çözümü ülkemizde yaygınlaştırmak ve benzeri örnekleri çoğaltmayı hedefliyoruz.” dedi

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ralf Pichler de şöyle konuştu: “Türkiye’de Nesnelerin İnterneti alanında Türk mühendislerimiz ve yerel iş birliklerimiz aracılığı ile birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeler ile birlikte yerel iş birliklerimizi Ericsson ekosisteminin bir parçası haline getirerek yerelden-globale teknoloji ihracatı yaratma hedefimizde önemli bir aşamayı daha başarılı ile tamamladık.”

Sistem nasıl çalışıyor?

Akıllı otopark ile 4.5G şebekesi üzerinden sensörler aracılığıyla iletişim kuruluyor. Projede, Turkcell’in mobil ödeme platformu Paycell kullanılıyor. Otopark sorunu olan kalabalık şehirlerde kullanılacak bu yeni teknoloji sayesinde hızla iletişim kuran sensörler ile otoparklarda önceden yer rezerve edilerek zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir