Türkiye'nin ilk 500 bilişim şirketi açıklandı

Türkiye’nin önde gelen 500 Bilişim Şirketi Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında liderliği geçen sene olduğu gibi bu sene de İndeks Bilgisayar alırken; İletişim Teknolojileri şirketleri sıralamasında da zirve yine Türk Telekom’un oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’de bilişim alanındaki tek kapsamlı araştırma olan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması bu yıl 18. kez gerçekleştirildi. BThaber Şirketler Grubu adına M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri tarafından yapılan İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketi açıklandı.

69 kategoride ödüller sahiplerini buldu

Törende bilişim teknolojilerinin toplam 69 kategoride zirveye ulaşan şirketleri ve ciro sıralamasına göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Teknolojileri sektörlerinin zirvedeki 5 şirketi ödüle layık görüldü. Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında liderliği İndeks Bilgisayar alırken, Teknosa ikinci, Penta üçüncü, Arena dördüncü, Bilkom ise beşinci oldu.

İletişim Teknolojileri şirketleri sıralamasında zirve yine Türk Telekom’un olurken, onu sırasıyla; Turkcell, Vodafone, KVK ve Brightstar izledi.

2016 yılı büyük ödülü olan Bilişim Sektörü Türkiye Birincilik Ödülü’nü de Türk Telekom kazandı.

Son Yılda En Fazla Büyüyen Bilişim Şirketi’nin Demsistem olarak açıklandığı listede, Son 3 Yılda En İyi Performans Gösteren Bilişim Şirketi ise Datagate oldu.

Bilişim 500, PLUS yapısı ile gelecek vaat eden şirketlere yer verdi

Bilişim 500, bilişim dünyasında oyuncu olan daha fazla yetkin şirketi kapsayabilmek üzere bu yıl PLUS yapısını da araştırmaya dahil etti. Böylece büyüklük ve ciro olarak Bilişim 500’de yer alamayan ancak sektör için önem taşıyan şirketler de araştırmada yer alma şansı yakaladı. PLUS kapsamında kendi alanında veya bölgesinde güçlü konumda olan genç şirketler, Ar-Ge yapan şirketler ve Anadolu firmaları değerlendirildi. Böylece kendi kulvarındaki firmalarla yarışarak Plus tablolarında kendilerini gösterebilme şansı elde eden şirketler de Bilişim 500 kapsamında ödüllendirildiler.


İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ İLK 5

1- Türk Telekom
2- Turkcell
3- Vodafone
4- KVK
5- Brightstar

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İLK 5

1- İndeks Bilgisayar
2- Teknosa
3- Penta Teknoloji
4- Arena
5- Bilkom