Ulaştırma Bakanı: Çamlıca kulesinde inşaat hızlanacak

Çamlıca'da yapımı devam eden TV kulesine ilişkin Ulaştırma Bakanı Arslan, "İlkbaharla birlikte tekrar süreçler hızlanacak. Tarih vermekten imtina ediyoruz. Daha önce tarih verdik rüzgar bize izin vermedi. Hedefimiz bu sene içerisinde inşallah bunu bitirmek." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıca'da yapımı devam eden TV kulesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, rüzgarın 30 km/saati geçtiği durumlarda kuledeki asansör ve kule vincini çalıştırmadıklarına işaret edip, mevsimler koşulların çalışmalar üzerindeki etkilerinden bahsetti.

"Bu kuleyi, İstanbul'daki antenlerden kaynaklı TV ve radyo vericilerinden kaynaklı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve onların yerine tek bir anten ve tek bir kuleyle bu işi görmek adına yapıyoruz." diyen Arslan, şu bilgileri verdi:

"Beton blok bittikten sonra uzunca bir süre dışarıdan görenler sanki burada hiçbir iş yapılmıyormuş algısındalardı. İsteseniz de oraya fazla eleman yığamıyorsunuz. Dolayısıyla uzun ve birbirini takip etmesi gereken süreçler söz konusu. Aynı anda bir çok işi yapma şansınız yok, bunları belli periyotta yapabiliyorsunuz. İçeride yapılan işler dışarıdan gözükmediği için sanki bir şey yapılmıyor gibi bir algı var ama bilinmeli ki içeride çok ciddi bir iş yapılıyor."

Rüzgar hızı 30 kilometre/saate çıkınca şu anki asansör ve kule vinçlerini çalıştırmadıklarına dikkati çeken Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dolayısıyla beklemek zorunda kalıyoruz. Hava müsaade ettikçe biz çalışabiliyoruz. Kış periyodunda her ne kadar dışarıda çalıştıysak da, dışarıda çok fazla çalışma şansımız olmadı. Onu özellikle vurgulamış olalım. İnşallah ilkbaharla birlikte tekrar süreçler hızlanacak. Hedefimiz bu sene inşallah burayı bitirmek. Daha önce tarih verdik rüzgar bize izin vermedi. Tarih vermekten imtina ediyoruz."

İlk etapta FM/radyolar taşınacak

Toplantıda verilen bilgiye göre, kule tamamlandığında ilk etapta FM/radyolar taşınacak, sayısal yayıncılığa geçildikten sonra televizyonlar taşınacak. Kule sayesinde frekansların birleşmesi ile elektromanyetik kirliliğin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir