Yabancı operatörler Turkcell servislerini kullanacak

Turkcell dijital servislerin üç yabancı telekom operatörü tarafından kullanılması için anlaşma yaptı. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, 60 operatörle daha görüşme halinde olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell kendi geliştirdiği dijital servisleri Arnavutluk, Nepal ve Karayipler ile Pasifik adalarında faaliyet gösteren üç farklı telekom operatörünün kullanmaya başlayacağını açıkladı.

Şirket tarafından yayımlanan bültene göre, Karayipler ve Pasifik adalarında faaliyet gösteren Digicel, Nepal'de CG Corp Global ve Arnavutluk'ta Albcell Turkcell'in dijital servislerini abonelerine sunacaklar.

Bültene göre Barcelona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan CEO Kaan Terzioğlu, "2020’de sizlerle burada yeniden buluştuğumuzda, dijital servislerimizin... çok daha fazla operatör tarafından müşterilerine sunulduğun haberlerini paylaşacağız. Şunu bugünden söyleyebilirim ki 60 operatörle daha görüşme halindeyiz" dedi.

Turkcell son birkaç yıldır sektörde OTT olarak adlandırılan, telekom operatörü altyapısından bağımsız olarak kullanıcıların abone olabildiği müzik, video ve mesajlaşma gibi servisler geliştirdi.

Şirket geçen yıl bu servisleri başka telekom operatörlerine kullandırmaya başladı. Turkcell bunun karşılığında gelirlerin bir bölümünü almayı hedefliyor. Bültende anlaşmaların mali değeri hakkında bilgi yer almadı.

SunExpress tarihinin en iyi senesini yaşadıSunExpress tarihinin en iyi senesini yaşadı

Bu konularda ilginizi çekebilir