"60 milyon dolarlık rekor ciroyu hedefliyoruz"

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Eraslan, Dosso Dossi Fashion Show'da ilk kez 32 ülkeden 6 bine yakın alıcıyı misafir ettiklerini belirterek, "Ek siparişlerle birlikte 60 milyon dolar çıtasını yakalayıp ciro rekoru kırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dosso Dossi Fashion Show, tema parkı The Land Of Legends Theme Park iş birliği ile Antalya'da gerçekleştirildi.

Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, hazır giyim sektörünün ve Laleli piyasasının son 3 yıldır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini aktararak, sektörün 2017'nin ilk 5 ayını yüzde 5,15'lik kayıpla kapattığını kaydetti.

Rusya ile ilişkilerin normale dönmesiyle birlikte Laleli piyasasının bu yıla iyi başladığına işaret eden Eraslan, "2017’nin ilk 5 ayında Laleli’den yapılan ihracatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 civarında artış var. Dosso Dossi olarak biz çok daha iyi bir performans sergileyerek ocak-mayıs döneminde satışlarımızda yüzde 55-60’lık bir artış kaydettik." diye konuştu.

Hem hazır giyim hem de turizm sektöründe yatırımları bulunduğuna işaret eden Eraslan, "İki sektör çok zor geçen 2016’da bile ülkemize 40 milyar dolar döviz kazandırdı. Hazır giyimde bu yıl yakaladığımız sinerjiyi turizme de taşımak için The Land Of Legends Theme Park’ın iş birliği ve katkılarıyla Antalya’da bu kez çok görkemli bir organizasyon planladık." bilgisini verdi.

Eraslan, 100’ün üzerinde firmanın Dosso Dossi Fashion Show sayesinde koleksiyonlarını yılda iki kez 30'dan fazla ülkeden binlerce alıcıya tanıtma ve pazarlama imkânı bulduklarının altını çizdi.

"32 ülkeden 6 bin katılımcı"

Çocuk giyim üreticilerini ilk kez organizasyona dahil ettiklerini anlatan Eraslan, Dosso Dossi olarak 30 bine yakın kişiyi istihdam eden firmaları alıcılarla buluşturmakla kalmadıklarını, iki taraf için garantör olduklarını belirtti.

Eraslan, hem firmalara hem de alıcılara karşı Dosso Dossi olarak kendilerinin sorumlu olduklarına dikkati çekerek, "Alım garantisi dışında hiçbir ücret talep etmeden aileleriyle birlikte bir hafta boyunca 5 yıldızlı otellerde ağırladığımız alıcılarımız, tatil ve işi birleştirip güzel anılarla ülkelerine dönüyor. Organizasyonumuzda ilk kez 32 ülkeden 6 bine yakın alıcıyı misafir ettik. Belek bölgesinde 5 yıldızlı 5 oteli bir hafta boyunca organizasyon için kapattık ve sezona girerken turizme büyük bir canlılık kattık. Yüzde 40'a yakını Rus olan alıcılarımızdan yoğun bir taleple karşı karşıya bulunuyoruz. Katılımcı rekorumuzun ardından ek siparişlerle birlikte 60 milyon dolar çıtasını yakalayıp ciro rekoru kırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.