Ekoloji Fuarı, organik tekstilcilerin yüzünü güldürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR(DÜNYA) - Türkiye’nin tek sertifikalı organik fuarı olan Ekoloji İzmir - 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı’na Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) damga vurdu. Son yıllarda hızlı gelişim gösteren organik tekstil ve hazır giyim ürünleri üretimi gerçekleştiren EGSD üyesi firmalar, fuara katılarak ürünlerini alıcılarla buluşturma fırsatı buldu. Firmalar fuarda çok sayıda iş bağlantısı kurdu. 

Ekoloji İzmir’e her yıl dernek üyeleri olarak katılımlarını artırarak sürdürdüklerini dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, fuarın daha da başarılı olması ve kent ekonomisine daha çok değer kazandırması için çalıştıklarını söyledi. 

Fuar İzmir’de düzenlenen Ekoloji İzmir’in oldukça ilgi gördüğünü, stand açan üyelerinin ziyaretlerden memnun olduğunu belirten Özden, “Şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir etkinlik olan Ekoloji Fuarı’na EGSD üyeleri organik tekstil ve hazır giyim ürünleri ile katılım sağladılar. Yıllardan beri süre gelen organik sertifikalandırma süreci meyvelerini verdi. İzmir organik hazır giyim üretiminde marka şehir haline geldi. Üretiminde doğaya zarar vermeyen, insan sağlığına olumsuz etkisi olmayan organik tekstil ve hazır giyim ürünlerine dünyada talep hızla artıyor” diye konuştu.

Dernek olarak organik ürünler konusunda yurt içindeki bilinç düzeyini ve talebini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Özden, “Fuara üyelerimiz Leana Tekstil, Orimpex Tekstil, Seyfeli Tekstil, Simurg Tasarım firmaları katıldı. Ayrıca sektörden de Kadeks Tekstil, Kapbula Tekstil ve Mayteks Örme de Fuar’da ürünlerini sergiledi. Biz bundan sonra da daha çok firmanın fuara katılması ve İzmir’de katma değeri yüksek olan organik tekstil ürünlerin daha fazla üretilmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz” dedi.