Erten İplik, makine parkına yatırım yapacak

Erten İplik, Erten Pazarlama ve Dış Ticaret şirketi ile dokumacılar ve iplikçiler arasında köprü kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri'de  dokumacı ve örmecilerin yanı sıra havlu, halı üretimi yapan tekstil  firmaları ile iplik firmaları arasında köprü vazifesi gören Erten İplik, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor. Erten İplik Genel Müdürü Mehmet Akif Erten, satışını yaptıkları  ürünlerin kalitesini daima artırmak için 2016 yılında yatırım ve çalışmalarının devam edeceğini belirterek, ithalatını yaptıkları 12/1 ve 20/1 kesik elyaf  ipliklerin yanı sıra polyester viskon ve pamuk polyester ipliklerinin de ithalatını yapıp, müşterileri için stoklarında hazır tutmayı planladıklarını dile getirdi. Kovalı büküm tesislerini büyütme hedefinden bahseden Erten, "Her yıl yeni makine alarak, makine parkı eklemek istiyoruz. Türkiye genelinde firmalardan aldığımız parti sonu iplikleri yeniden bünyemizde değerlendirip, yurt dışındaki kullanıcılara ulaştırmak istiyoruz. Firma olarak üretimini ve alım satımını yaptığımız ürünler için firmaların  başka tedarikçilere ihtiyaç duymamalarını sağlamak için iç pazarda daha çok müşteriye ulaşmak için bir pazarlama ağı kurmak ve müşterilere daha hızlı hizmet vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

Üretimin yüzde 10'u Azerbaycan ve Arnavutluk'a ihraç ediliyor

Alım-satımını yaptıkları altı numaradan 40 numaraya kadar pamuk iplik, polyester iplik, pamuk polyester iplik, viskon iplik ve likralı iplikleri orjinal veya parti sonu olmak üzere her zaman stoklarında bulundurarak, dokumacının ihtiyacına zamanında ve yerinde cevap verdiklerini söyleyen Mehmet Akif Erten, "Büküm tesisimizde alım satımını yaptığımız bu ürünlerin çift kat veye üç katlı olarak bükümünü yapıyoruz. Çalıştığımız ürüne göre bu  değişmekle birlikte günlük  ortalama 5 ton büküm yaparak, sektörde kaliteli hizmet veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu. Grup şirketleri olan Erten Pazarlama ve Dış Ticaret aracılığı ile üretimini yaptıkları pamuk ve polyester dikiş ipliklerini tuhafiyelere, un ve yem fabrikalarına sattıklarını dile getiren Erten, kovalı büküm tesislerinden çıkan ürünlerini ise alım-satım yaptıkları orijinal ve ikinci kalite iplikleri de dokumacı, örmeci, havlu ve halı üreticilerine satış yaparak bu firmaların ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi. 35 yıllık bilgi birikimi ve deneyimli kadrosu ile her zaman en kaliteli ürünleri müşterilerine  sunmayı hedeflediklerini açıklayan Erten, "Firmamız 5 bin 600 metrekaresi açık alan olmak üzere 8 bin 100 metrekarede faaliyet gösteriyor. Üretimini yaptığımız pamuk ve polyester ipliklerini Arnavutluk ve Azerbaycan'a ihraç ediyoruz. Üretimin yüzde 10 'luk bölümünü bu ülkelere gönderiyoruz. İhracatımızın cirodaki payı ise yaklaşık yüzde 5 oluyor'' açıklamasını yaptı. 

Sektöre dair değerlendirmelerde bulunan Mehmet Akif Erten, tekstil sektörünün kur hareketliliği ve ekonomik krizlerden çabuk etkilenen sektörler arasında yer aldığını ifade etti. Bu doğrultuda firmaların ileriyi görerek plan yapmalarının zorlaştığını anlatan Erten, şunları kaydetti: "Pamuk ve polyester fiyatlarındaki artış, işçilik maliyetlerinin çok olması ve ithal gelen ürünlere getirilen anti-damping vergileri ile ithalatın önüne geçilmesi ve iç pazarın taleplere cevap verememesi de fiyatların yükselmesine neden oluyor. Üreticilerin yaptığı yatırımın karşılığını alamamaları ise başlıca sıkıntılardan biri."

Bu konularda ilginizi çekebilir