IFW'de son kreasyonlar vitrine çıkıyor

İstanbul Fashion Week'in 2'nci günü de görkemli defilelere sahne oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
 
NİYAZİ ERDOĞAN
 
İlkbahar yaz 2013 defilesinde bir erkeğin özgürluk yolculuğuna tanık olduk. Kendi yolunu keşfeden bir erkeğin rahat bir siluet içerisinde, plaj giyimi ağırlıklı koleksiyonunu izledik..
Desenli gömlekler, şortlar, mayolar, espadriller, çizgili çoraplar ve plaj aksesuarları ön plandaydi.. Mor, sari, turuncu, fıstık yeşili kullanılan renkler arasındaydı.
 
 
 
NİHAN BURUK
 
Defile REDD grubunun sahneye çıkmasıyla başladı. Canlı müzik eşilğinde ekrandan online izleme şansının olduğu defilenin kapanışını Burcu Esmersoy yaptı. "Yeniden Doğuş" temalı koleksiyonda beyazlar içerisinde siyah at kuyruğu saçlar dikkat çekiciydi. IFW içerisindeki enerjisi en yüksek defilelerden biriydi diyebilirim. Pencere detayları, tüller, boncuk ve siyah fildişi işlemeleri dikkat çekiciydi. 
 
EROL ALBAYRAK
 
Erol Albayrak'ın İlkbahar Yaz koleksiyonunda rönesans etkileri, Akdeniz şıklığı ile La Dolce Vita koleksiyonu muhtesemdi. 90 parçadan oluşan koleksiyonda toprak tonları, şarap kırmızısı, zümrüt yeşili, kum grisi ve deniz mavisi tonları kullanılmış. Yılan derisi, çizgiler, desenler, mayokiniler, kloş ve kabarık etekler, şifon gömlekler göze çarpan parçalardan.  Tülin Şahin'in giydiği somon gece kıyafeti bir hayli dikkat çekiciydi. Kapanışta Özge Ulusoy'un giydiği siyah beyaz iki parçadan oluşan gece elbisesinin eteklerindeki Eros motifleri dikkat çekiyordu.
 
 
 
SİMAY BÜLBÜL
 
"Zen" ismini vediği yeni koleksiyonunu bir uzakdoğu kadınının kendi benliğine ulaşmak için çıktığı yolculuktan ilham alarak tasarlamış. Zen felsefesinin temelindeki fikir insanın kendi özüne dönmesi, kendini boş yere yoran kalabalık düşüncelerden ve fazlalıklardan arındırması, duyularını harekete geçiren güzellikleri yalın olarak ayırt etmeyi tercih etmesindeki fikirlerdir. Deri ve süet dışında koleksiyonda ipek, şifon ve organzeler dikkat çekmekte. Renkli derilerden oluşan koleksiyonda siyah & beyaz dışında mavi, yeşil ve mercan tonları mevcut. En önemli parçalar ise tığ ile el örgüsü ve baskılı deri işlemeler.
 
 
 
ÖZLEM KAYA
 
Spor kesimleri şık kumaşlarla birleştirmiş. Koleksiyonunda ağırlıklı ipek kumaşlar kullanmış. Koleksiyonunu 3 kelime ile özetleyen Özlem Kaya İlkbahar yaz sezonunda spor, dişi ve genç bir kadın tasarlamış. Defilede ön plana çıkan bir diğer unsur da büyük gözlüklerdi. "Cap Toe" adı verilen sivri burunlu, burnu farklı renk ayakkabılar ilgi odağıydı. Defilede Tülin Şahin de podyumdaydı. Yüksek bel pantalonlar, fileler kullanılan parçalardan.
 
 
 
MEHTAP ELAİDİ 
 
2013 İlkbahar/Yaz Koleksiyonunda, kendine tatil hediye eden bir İstanbullu kadının siluetini çizmekte. Beyaz, su yeşili, kırmızı ve pembe renklerinden oluşan koleksiyonda desenler, kalem etekler, yüksek beller, bermudalar, gömlek elbiseler göze çarpan detaylardan.
 
 
 
STUDIO KAPROL by COCA COLA
 
Projenin giyim koleksiyonunu Tolga Turan, Merve Uçar, Cansu Özsoy hazırlarken ayakkabı tasarımı Ahmet Baytar, grafik tasarımı Zeynep Erdem'e ait. Desen tasarımını Ercan Tenekecioğlu, video tasarımını Yalçın Birol gerçekleştirdi. Aksesuarlar Halit Ekici, Nevruz Akdağ, Hazal Özdemir, Burak Ayazoğlu ve Emre Yazıcı imzalı. Koleksiyonunun teması: “Pride and glory of the rebellion – Başına Buyrukluğun Gururuna Methiye”. Defilede ön plana çıkanlar: yağmurluk görünümlü detaylar, neon renkler, danteller. Erkeklerde kıvırık renkli paçalar dikkat çekiciydi. 
 
 
 
DENIZ KAPROL 
 
"Yaşamın Şifresi" ismini verdigi takı koleksiyonuna ait defile sondan başa başladı. Sahnede defile başlamadan mankenler yerlerini almışlardı.. Önce Deniz Kaprol selam verdi daha sonra mankenler geri geri sahneyi terk ettiler... DNA temalı mayolar ve takılar defilenin ana parçasıydı.. Ear cuff / kulak kelepçesi aksesuarları dikkat çekiciydi..
 
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir