İtalyan tekstil devine Türkiye umut oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya’nın en ünlü kadın giyim markalarından olan Giorgia & Johns, 300 milyonluk Rusya pazarı ve Ortadoğu başta olmak üzere dünya pazarlarına Türkiye üzerinden ulaşacak.
 

İtalya’daki krizin etkilerini azaltabilmek için yeni pazarlar yaratmayı hedefleyen Giorgia & Johns, ünlü top model Miranda Kerr’in de podyuma çıkacağı Dosso Dossi Fashion Show’a 250 adet özel tasarım koleksiyonuyla katılarak dünya tekstil alıcılarını etkilemeye çalışacak.
 
Yaşanan ekonomik kriz ve AB’nin kemer sıkma politikalarından bunalan İtalyan firmalar gözlerini dış pazarlara dikti. Türk tekstil markalarının ürünlerini “İş Tatili” konsepti altında yılda iki kez gerçekleştirilen organizasyonla 30 ülkeden 200 şehirdeki alıcılarla buluşturan Dosso Dossi Fashion Show, ilk kez yabancı bir tekstil markasını ağırlayacak. Kadın giyiminden İtalya’nın en ünlü markalarından biri olan Giorgia & Johns, Haziran ayında 16’ıncısı gerçekleştirilecek Dosso Dossi Fashion Show’a katılarak krizden çıkmanın yollarını arayacak.
 
5-11 Haziran tarihleri arasında Antalya Expo Center’de düzenlenecek ve dünyaca ünlü top model Miranda Kerr’in podyuma çıkacağı etkinliğe katılacak olan Giorgia & Johns, 40 metrekarelik bir stant kiraladı. 250 özel tasarım ürünü ile etkinliğe katılarak kendine yeni pazarlar yaratmayı hedefleyen İtalyan tekstil markası, öncelikli olarak Ruslar’ı gözüne kestirdi. Dünya genelinde 30 farklı ülkeden gelen 5 bin tekstil alıcısını Antalya’da ağırlayacak olan organizasyonun detaylarını görüşmek üzere geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelen Giorgia & Johns Başkanı Pasquale Ambrosio, Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan ile bir araya geldi.
 
İlk kez bir yabancı tekstil markasını organizasyonlarına kabul ettiklerini belirten Hikmet Eraslan, modanın ve tasarımın kalbi olarak kabul edilen İtalya’yı özellikle seçtiklerini söyledi. Yarattıkları tekstil pazarlama konseptinin en ölü sezonlarında Türk tekstil markalarına hayat verdiğini, bu durumun krizden çıkma için çabalayan özellikle Avrupalı tekstil üreticilerinin de dikkatini çektiğini söyleyen Eraslan, “Dosso Dossi Fashion Show’un Türk tekstilini dünyaya pazarlamak için oluşturduğu model yabancı tekstilcilerin de umudu oldu” dedi.
 
Önceliklerini hep Türk tekstiline verdiklerini ancak, gelinen noktada artık dünyaca takip edilen bir moda organizasyonu haline geldiklerini belirten Eraslan, “Bu yıl bir İtalyan firmanın talebini kabul ettik. Bu, bizim de yurt dışına açılmamız için önemli bir adım olacak. Türk tekstiline kazandırdığımız dinamik, bundan sonra yabancı tekstil markalarının da umudu olacak. İlk adım olarak İtalya’nın en ünlü markalarından biri olan Giorgia & Johns’un talebini kabul ettik. Bundan sonra Avrupa başta olmak üzere dünyanın diğer ülkelerinden de tekstil markalarını kabul etmeyi planlıyoruz” dedi.