Karsu, yenilikçi imajını artırmaya odaklandı

Farklı olanı üretme ilkesiyle üretim yapan Karsu Tekstil, yenilikçi imajını artırmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Doğal, suni ve sentetik birçok lif türünden iplik üretimi yapan Karsu Tekstil, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdi. Müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak katma değerli ürün geliştirmeye odaklanan firma, bu kapsamda piyasaya sunduğu yeni ürünlerle de yenilikçi firma özelliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Karsu Tekstil Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilgehan Ülger, "Ürün gamımızı nitelikli ürünlerle genişletiyoruz. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucu nem transferi yapabilen, sağladığı yalıtımla daha ince kumaşlarla sıcak tutabilen, yazın daha serin yardımcı etki sağlayabilen, yanmaya dayanıklı ve vücuttaki elektriği atabilme özelliği olan ürünler geliştirdik" şeklinde konuştu.

İSO en büyük ikinci 500 firma listesinde 386. sırada yer alan Karsu Tekstil, 1973 yılından bu yana iplik ve özel kumaş üretimi ile faaliyet gösteriyor. Yurtiçinde ve dünyada farklı liflerden karışım yapan firmalar arasında oyer aldıklarına değinen Bilgehan Ülger, "Doğal, suni ve sentetik birçok lif türünden iplik üretimi yapıyoruz. Kullanılan liflerle, ürünlerimize konfor ve fonksiyonellik katıyoruz. Karvis, Kaspun, Karblack, Fizzy gibi markalarla sektörde birçok markamız bulunuyor. Avrupa’da sektörde airjet iplik alanında, Karvis markamız biliniyor" dedi.

Geçen yılın, sadece yurt genelinde değil, küresel ölçekte de ekonomik ve siyasi anlamda zor bir yıl olduğunu hatırlatan Bilgehan Ülger, Türkiye’nin de söz konusu şartlardan konumu itibarıyla oldukça etkilendiğini dile getirdi. Firma olarak, 2016 yılı hedeflerine yakın sonuçlar aldıklarına değinen Ülger, yakaladıkları büyüme ivmesini bu yıl da sürdürmek istediklerini anlattı. Üretim alanında özellikle yeni nesil makineleri yakından takip ettiklerini söyleyen Ülger, "Modernizasyona önem veriyoruz. Ürün çeşidini artırarak müşterilerimize yenilikçi ürünler sunmaya odaklandık. Karsu Tekstil olarak sektörde yenilikçi imajımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda iç pazarın yanı sıra 30 ülkeye de ihracat yapıyoruz"şeklinde konuştu.

"Klima etkisi gösteren iplik çeşidimiz talep gördü"

Zengin ürün gamına sahip olduklarını dile getiren Bilgehan Ülger, ipliklerini altı farklı üretim tekniği ile müşterilerinin beğenisine sunduklarını iletti. Ülger; "Modal, Tencel, viskon, bambu gibi rejenere selülozik liflerden, pamuk, keten, yün, ipek, kaşmir gibi doğal liflerden ve farklı teknoloji kullanarak üretilen teknik ve fonksiyonel birçok liften iplik üretimi yapıyoruz" bilgisini verdi. Ar-Ge çalışmaları kapsamında son olarak vücut sıcaklığını hissederek, sıcaklık yüksekse düşüren, düşükse vücudu ısıtma yönünde katkı sağlayan bir iplik çeşidi geliştirdiklerini açıklayan Ülger, söz konusu ürünün ilgi gördüğüi söyledi. AB ülkeleriyle ortak çalışma yaparak, yanmaya dayanıklı proje geliştirdiklerini ifade eden Ülger şöyle devam etti:

"TÜBİTAK ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle projelerimizi tamamladık ve hali hazırda devam eden projelerimiz de bulunuyor. Kaliteli ürünlerin üretiminde iyi uygulanan sistemlerin kayda değer katkısı olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Firma bünyesinde 36 bin iplik üretim teknolojisine sahip tesisi, iki yıl önce devreye aldıklarını kaydeden Bilgehan Ülger, pazarı yakından takip ettiklerini belirtti. Firmada istihdam ettikleri 500 kişi ile faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Ülger, "Günlük 45 ton, yılda yaklaşık 16 bin ton üretim kapasitesine sahibiz. Firmamız, 60 bin metrekaresi kapalı, 400 bin metrekaresi açık alan olmak üzere toplamda 460 bin metrekare alanda kurulu" bilgisini paylaştı.

"Yenilikçi imajımızı güçlendirmek istiyoruz"

Firmanın başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Uzakdoğu ve Afrika ülkeleri gibi birçok ülkeye ihracat yaptığı bilgisini veredn Bilgehan Ülger, ihracat pazarları arasında özellikle Avrupa ülkelerine vurgu yaptı. Yanı sıra İtalya, Portekiz ve Amerika gibi birçok ülkede temsilcilerinin bulunduğunu söyleyen Ülger, iç pazarda ise doğrudan satış sistemi ile çalıştıklarını dile getirdi. Katma değeri yüksek ve müşteri konforunu ön plana çıkaran ürünlerde satışlarını artırmaya odaklandıklarını ileten Bilgehan Ülger, "Katma değerli ürünlerimiz ile yenilikçi imajımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Tekstilin her alanında müşterilerimiz var. Hem modaya yönelik üretim yapan hem de fonksiyonel giysiler üreten firmalara hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir